Este greu sa te gandesti la o caracteristica pe care VLC nu o are. Acesta suporta aproape orice tip de fisier media, va permite sa vizualizati fluxuri live, sa vizionati videoclipuri online si multe alte lucruri. Acestea fiind spuse, exista inca unele caracteristici pe care utilizatorii le gasesc utile in VLC. Pentru a completa acest lucru, VLC are extensii si pluginuri.

Are o piata proprie unde puteti gasi o extensie care adauga toate caracteristicile care lipsesc. Singura intrebare este cum instalati extensii in playerul VLC?

Extensiile pot fi descarcate de pe site-ul oficial VLC. Acestea sunt extensii verificate corect, dar este de la sine inteles ca puteti gasi extensii si in alta parte, dar nu va faceti griji voi prezenta fiecare metoda de instalare.

Instalati extensii de la VLC

Deschideti playerul VLC si accesati Instrumente (Tools) > Pluginuri si extensii (Plugins and extensions).

O fereastra noua va deschide lista tuturor pluginurilor, extensiilor si interfetelor. Aceasta este o lista foarte modesta, nu arata toate extensiile pe care le puteti descarca de pe site-ul oficial VLC. Totusi, daca gasiti aici o extensie utila, faceti click pe butonul de instalare pentru a o instala.

Instalati fisierul LUA

Toate extensiile VLC au extensia de fisier LUA. Daca descarcati o extensie pe hard disk, aceasta va fi un fisier LUA. Pentru a instala acest fisier, deschideti urmatoarea locatie pentru user-ul dvs :

AppData\Roaming\vlc\lua\extensions

Copiati fisierul LUA aici si extensia va fi instalata. Acesta va aparea in fila “Extensii active” din fereastra Pluginuri si extensii din sectiunea anterioara.

Daca nu vedeti un folder numit ‘’lua’’, trebuie sa-l creati. Odata ce ati creat un folder numit ‘’lua’’, adaugati un alt folder la el denumit ‘’Extensions (Extensii)’’. Acest folder cu extensii este locul in care trebuie sa copiati un fisier LUA. Daca nu a trebuit niciodata sa instalati manual extensii in playerul VLC, probabil ca nu veti avea folder-ul LUA in directorul de date App.

Cum sa stergeti extensiile din VLC Player

Indiferent de modul in care instalati extensii in playerul VLC, exista o singura modalitate de a le elimina. Stergeti fisierul din directorul urmator:

AppData\Roaming\vlc\lua\extensions

Cum se utilizeaza extensiile VLC

Extensiile VLC adauga, de obicei, optiuni de meniu suplimentare la meniurile implicite ale player-ului VLC. De exemplu, o extensie va adauga probabil propriile optiuni de personalizare din meniul ‘’Tools’’. De asemenea, dezvoltatorul unei extensii va va da probabil un indiciu despre cum sa utilizati extensia

Sursa : www.addictivetips.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.