Unitatea de mașini automatizate a companiei Alphabet Inc, Waymo, extinde testarea pe timp de iarnă, deoarece lucrează pentru a aborda un potențial orb pentru vehicule autonome: condiții de zăpadă și gheață.

Waymo a declarat joi, că Michigan este de-al șaselea stat unde proiectul de auto-conducere va testa vehiculele autonome. Compania a ales statul să vadă cum vor reacționa vehiculele în zăpadă si pe gheață.

Waymo a testat vehiculele in Texas, Arizona, Washington, Nevada și California și începe în Michigan săptămâna viitoare pe drumurile publice, cu șofer de siguranță în spate, dacă este necesar.

“Pentru șoferii umani, amestecul de condiții de iarnă afectează cât de bine puteți vedea și modul în care vehiculul dvs. se ocupă de drum. Același lucru este valabil și pentru autoturismele”, a declarat directorul executiv Waymo, John Krafcik, într-un post de blog. “Scopul nostru final este ca autovehiculele noastre, un autovehicul complet să funcționeze în condiții de siguranță și fără probleme în toate tipurile de medii”.

Waymo a declarat că a efectuat testele privind vremea rece începând cu 2012, inclusiv unele din jurul graniței Nevada și California de la Lacul Tahoe, dar noile încercări din Metro Detroit pot ridica provocări mai dificile, navigând pe drumurile de zăpadă sau înghețate, aglomerate de navetiști.

Waymo a deschis un centru de dezvoltare la Novi, Michigan în mai 2016, colaborând cu Fiat Chrysler Automobiles NV pentru a integra tehnologia Waymo cu auto-propulsie în minivanele Chrysler Pacifica Hybrid.

Noul test de iarnă se află în curtea din spate a autoturismelor de la Detroit Big Three. Producătorii de automobile din S.U.A. au prezentat planuri de a obține autoturisme pe drumuri.

CEO-ul General Motors Co, Mary Barra, a declarat marți: constructorul auto din Detroit lucrează din greu pentru autoturisme și se așteaptă să aducă mașini fără șoferi de rezervă în “trimestre, nu ani”.

Waymo a înregistrat zonele din Metro Detroit și dorește să evalueze performanța senzorilor în condiții umede și reci. Un obstacol este auto-conducerea software de cartografiere poate avea provocări în timpul iernii.

O provocare pentru Waymo ar putea fi șoferi umani. Multe vehicule cu autovehicule de la numeroase companii au fost lovite de șoferii inategeni sau lipsiți de griji în California, potrivit rapoartelor depuse la stat.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.