MediaTek la Mobile World Congress (MWC) 2018 a lansat luni Helio P60 sistem-on-chip (SoC) ca noul procesor pentru smartphone-uri mid-range. Construit cu noua tehnologie FinFET de 12nm, noul procesor include o unitate de procesare multi-core AI (APU mobil) și suportă tehnologia NeuroPilot AI alături de unitățile de procesare ARM Cortex-A73 și Cortex-A53. Smartphone-urile cu Helio P60 SoC vor fi disponibile în comerț începând cu al doilea trimestru al acestui an.

Ca un succesor al Helio P23 și Helio P30, MediaTek Helio P60 SoC este dorit să livreze până la 70% din creșterea performanțelor CPU față de predecesorii săi. De asemenea, se pretinde că este cu 12% mai eficient din punct de vedere energetic și cu până la 25% mai eficient în cazul jocurilor extrem de exigente comparativ cu Helio P23. Acesta are patru nuclee ARM Cortex-A73 și patru nuclee ARM Cortex-53 – ambele tactate la o viteză de 2GHz și sunt disponibile într-o configurație octa-core. Mai mult, este fabricat pe procesul de producție TSMC 12nm.

MediaTek susține că Helio P60 SoC oferă o serie de avantaje care oferă o experiență mai inteligentă și mai rapidă pe viitoarele smartphone-uri mid-range peste ceea ce ar putea obține de la un chip anterior din seria Helio P. Există o tehnologie NeuroPilot AI care utilizează o arhitectură AI-compute pentru a oferi o putere suficientă pentru a susține evoluțiile AI, cum ar fi recunoașterea facială și recunoașterea obiectelor. Plus, SoC include NeuroPilot SDK care este compatibil cu API-ul Google Neural Networks (Android NNAPI) și suportă cadre AI, inclusiv TensorFlow, Caffe și Caffe 2. MediaTek a în plus planificat să aducă suport pentru Exchange Neural Network Exchange (ONNX) pe noul SoC. Toate acestea sunt menite să ajute dezvoltatorii să construiască noi experiențe AI pentru hardware-ul cu Helio P60.

Alături de trucurile AI, Helio P60 include trei procesoare de semnal de imagine (ISP) pentru a crește eficiența energetică pentru mai multe setări ale camerei. SoC este apreciat să utilizeze cu 18% mai puțină putere pentru setările cu camera dublă comparativ cu modelele anterioare Helio P.

Lasa un comentariu

About The Author

Redactor & Junior SEO

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.