CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a trimis o scrisoare tutror angajatilor companiei, pentru a le transmite ca Xiaomi a expediat 23.16 milioane de smartphone-uri in trimestrul al doilea din anul 2017. Expedierile au crescut cu 70% mai mult, decat in trimestrul trecut. Recordul acesta pentru transporturile trimestriale, reprezinta pentru Xiaomi, un punct important de crestere.

Conform lui Jun, dupa doi ani de recalibrare interna, compania Xiaomi porneste pe o traiectorie de crestere rapida. Acesta spune ca, nici o companie globala producatoare de smartphone-uri, nu este capabila sa reia cresterea dupa o scadere a vanzarilor. In scrisoarea sa, acesta recunoaste ca a avut doua probleme in legatura cu aprovizionarea. Aceste doua probleme, au impiedicat aprovizionara companiei timp de cateva luni, ceea ce a dus la scaderea vanzarilor de smartphone-uri.

xiaomi

O trasatura foarte importanta care consta in succesul celor de la Xiaomi, este noul sistem de vanzare online, dar si offline, in magazinele lor de distributie. De-a lungul anului , Xiaomi a fost clasat numarul unu in clasamentul magazinelor Chinezesti precum: JD.com, Tmall, si Suning. Acestia au fost clasati pe lucul unu la al 618-a festival de cumparaturi online. De asemenea, compania Xiaomi a deschis 128 de magazine MI de-a lungul Chinei si se vor deschide inca 14 magazine maine, pe 8 Iulie.

Jun, crede ca de asemenea, succesul acordat companiei a venit din exercitarea neintrerupta si din inovarile tehnologice, dar de asemenea, pentru succesul acestora au fost si investitiile in cercetare si dezvoltare a companiei. Acum un an, compania Xiaomi a depus 7.071 de brevete. Acesteia, i s-au acceptat doar 2.895 din acestea, care jumatate sunt internationale.

Desigur, cei de la Xiaomi au facut pasi mari in India. Aceasta este a doua cea mai mare piata din afara Chinei. Compania Xiaomi, ocupa locul doi pe piata indiana de smartphone-uri. Veniturile din prima jumatate a anului, cresc cu 328% de la an la an. De asemena, cei de la Xiaomi nu au doar in India rezultate minunate. Indonezia, Rusia si Ukraina sunt tarile prin care acestia se bucura de o popularitate imensa.

Lei Jun nu este gata sa spuna asta. El a stabilit un venit “umil”, de 100 de miliarde de RMB pentru acest an. Acesta se gandeste la un nou capitol pentru compania sa. El tinteste un numar de 100 milioane de telefoane vandute in anul 2018.

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.