Anul trecut, Intel, a reprezentat primul lor procesor cu 10 nucee, fapt care a dus la mutarea companiei in lumea multitasking-ului.Pretul, undeva la 1700 de dolari, a fost unul mic pentru utilizatorii ce au nevoie sa “jongleze” cu mai multe sarcini in timp ce folosesc pc-ul.Acum Intel anunta o noua serie de procesoare ce se va numi, Intel Core X, care isi va face aparitia cu primul procesor din aceasta serie si anume, i9-7980XE care va avea 18 nuclee.

Cu un pret de 2000 de dolari, noul  i9-7980XE cu siguranta nu este atat de ieftin incat sa il vedem ca ruleaza pe un desktop mediu.In schimb, este mai mult decat o afirmatie din partea celor de la Intel.Acesta bate cu lejeritate, procesorul celor de la AMD, AMD 16 core Threadripper.Intel a spus ca noua gama de procesoare va fi programata sa fie cea mai puternica a anului 2017.Intel ofera o noua modalitate pentru a-si satisface utilizatorii.Noile procesoare ar putea sa ruleze jocuri in rezolutie 4K si sa le transmita in flux real pe Twitch in HD.Si ca si cum numele procesorului nu a fost de ajuns, i9-7980XE, este si primul procesor de la Intel care imbina o putere de calcul de peste un milion de teraflop-uri.

Acum na, pentru cei mai multi dintre noi, noul i9 cu 18 nuclee este prea scump ca sa ni-l permitem.Dar cei de la Intel mai au si alte versiuni ale noului procesor care sunt cu 10, 12, 14 sau 16 nuclee.Poate, cele mai bune stiri pentru iubitorii de hardware: procesorul i9-7900X cu 10 nuclee are pretul de 1000 de dolari, un discount semnificativ pentru versiunea anului trecut.

Toate versiunile noilor procesoare i9 vor avea la baza o viteza de 3.3GHz cu un Turbo Boost 2.0 care va duce procesorul pana la viteza de 4.3GHz si 4.5GHz cu Turbo Boost 3.0.Si vorbind de Turbo Boost 3.0, este o performanta care este de asemenea inclusa in noua serie de procesoare Extreme Edition pentru a creste viteza pentru procesoarele cu un singur nucleu si cu doua nuclee.In incheierea noii familii de proceosare Core X sunt procesoarele quad-core Intel i5 7640X si modelele i7 cu 4, 6 sau 8 nuclee.

Noul trailer al celor de la Intel in care isi prezinta noua gama de procesoare, Intel Core X, o puteti vedea chiar aici:

Poti comenta si pe Facebook

About The Author

Sianu Alexandru

Salut ! Ma numesc Alex. Redactor la UrbanTeh.ro din Mai 2017 si din fericire pana in prezent. 15 ani si pasionat de tehnologie. Dar nu numai atat. Sunt un mare fan al seriilor "Piratii din Caraibe", "Star Wars" si "The LOTR" - de asemenea mare fan al filmelor de comedie si horror. Imi impart timpul intr-e scoala, tehnologie si viata personala. Imi place sa ma documentez, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa o faceti. Have a nice day !!!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.