Anul trecut, Intel, a reprezentat primul lor procesor cu 10 nucee, fapt care a dus la mutarea companiei in lumea multitasking-ului.Pretul, undeva la 1700 de dolari, a fost unul mic pentru utilizatorii ce au nevoie sa “jongleze” cu mai multe sarcini in timp ce folosesc pc-ul.Acum Intel anunta o noua serie de procesoare ce se va numi, Intel Core X, care isi va face aparitia cu primul procesor din aceasta serie si anume, i9-7980XE care va avea 18 nuclee.

Cu un pret de 2000 de dolari, noul  i9-7980XE cu siguranta nu este atat de ieftin incat sa il vedem ca ruleaza pe un desktop mediu.In schimb, este mai mult decat o afirmatie din partea celor de la Intel.Acesta bate cu lejeritate, procesorul celor de la AMD, AMD 16 core Threadripper.

Intel a spus ca noua gama de procesoare va fi programata sa fie cea mai puternica a anului 2017.Intel ofera o noua modalitate pentru a-si satisface utilizatorii.

Noile procesoare ar putea sa ruleze jocuri in rezolutie 4K si sa le transmita in flux real pe Twitch in HD.Si ca si cum numele procesorului nu a fost de ajuns, i9-7980XE, este si primul procesor de la Intel care imbina o putere de calcul de peste un milion de teraflop-uri.

Acum na, pentru cei mai multi dintre noi, noul i9 cu 18 nuclee este prea scump ca sa ni-l permitem.Dar cei de la Intel mai au si alte versiuni ale noului procesor care sunt cu 10, 12, 14 sau 16 nuclee.Poate, cele mai bune stiri pentru iubitorii de hardware: procesorul i9-7900X cu 10 nuclee are pretul de 1000 de dolari, un discount semnificativ pentru versiunea anului trecut.

Toate versiunile noilor procesoare i9 vor avea la baza o viteza de 3.3GHz cu un Turbo Boost 2.0 care va duce procesorul pana la viteza de 4.3GHz si 4.5GHz cu Turbo Boost 3.0.Si vorbind de Turbo Boost 3.0, este o performanta care este de asemenea inclusa in noua serie de procesoare Extreme Edition pentru a creste viteza pentru procesoarele cu un singur nucleu si cu doua nuclee.In incheierea noii familii de proceosare Core X sunt procesoarele quad-core Intel i5 7640X si modelele i7 cu 4, 6 sau 8 nuclee.

Noul trailer al celor de la Intel in care isi prezinta noua gama de procesoare, Intel Core X, o puteti vedea chiar aici:

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.