Cum sa dezinstalezi OneDrive din Windows 10?

OneDrive este serviciul de Cloud al celor de la Microsoft, un serviciu foarte util care permite accesarea fisierelor de oriunde. OneDrive este util atat pentru utilizarea obisnuita in timpul liber, cat si pentru a jongla intre fisiere la care au acces mai multe grupuri de persoane, fisiere de la birou etc. Putem astfel sa avem acces rapid la documentele noastre de pe PC, Mac, Android sau iOS, sa lucram in Word, Excel, PowerPoint si asa mai departe.

Acum, One Drive este preinstalat pe Windows 10, dar multi dintre voi stiu probabil ca exista si o aplicatie web care isi face foarte bine treaba si determina ca software-ul de pe laptop sau desktop sa fie cateodata in plus. Vestea buna este ca One Drive poate fi dezinstalat. Iata in cele ce urmeaza cum se face acest lucru, atat pentru varianta de Windows de 32 de biti, cat si pentru cea de 64 de biti.

Dezinstalare in 3 pasi
1.Primul pas este sa deconectam din Settings clientul din contul Microsoft si sa dezactivam executarea automata One Drive de la pornirea sistemului de operare.

2.Dezinstalarea One Drive se face din CMD (Command Prompt). E important ca inainte de toate sa fim siguri ca procesul este inchis. Pentru aceasta, deschidem o fereastra CMD (ex. prin tastele Windows+X si apoi Command Prompt din meniul Power Users sau un search dupa “command prompt” in meniul de start) si tastam comanda TASKKILL /f /im OneDrive.exe. Apoi, comanda pentru dezinstalarea propriu-zisa difera putin intre Windows 10 de 32 de biti si Windows 10 de 64 de biti.

Pentru prima varianta, comanda este: %systemroot%\System32\OneDriveSetup.exe /uninstall
Pentru cea de-a doua, comanda este: %systemroot%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /uninstall

3.Mai e nevoie apoi de eliminarea OneDrive din panoul de navigare a Windows Explorer. Pentru aceasta, pasii sunt dupa cum urmeaza. 1.Eliminam din Windows Registry folosind Registry editor cheile:
HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}
si
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}

Si gata, am dezinstalat de tot de One Drive si urmele sale.

Daca pe viitor se doreste reinstalarea, aceasta poate fi activata folosind comenzile de mai jos in CMD.
Pentru Windows 10 de 32 de biti comanda este: %systemroot%\System32\OneDriveSetup.exe
Pentru varianta de 64 de biti comanda este: %systemroot%\SysWOW64\OneDriveSet.exe

E foarte simplu sa dezistalezi One Drive din Windows 10 si la fel de simplu sa il reinstalezi daca te razgandesti si consideri ca aplicatia web nu face fata cerintelor tale. Cum multi dintre utilizatori se indreapta oricum spre alte servicii de Cloud, ar fi pacat sa nu stii ca poti sa renunti la serviciul preinstalat de Microsoft.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.