Vicepreședintele Facebook, Alex Himel, a descris mutarea în mai mult de 40 de țări ca fiind “o nouă etapă a diversificării rețelei sociale”.

De la adăugarea unei funcții locale de postare a posturilor la începutul anului trecut în Canada și SUA, Facebook a îmbunătățit-o pentru a se ocupa de sarcini, cum ar fi gestionarea aplicațiilor, programarea interviurilor și obținerea de alerte atunci când sunt indicate tipurile de posturi dorite.

“Ne simțim cu adevărat buni cu privire la modul în care a fost elaborat în SUA, cu loc pentru îmbunătățirea cursului”, a spus Himel.

Locurile de muncă pot fi listate sau solicitate pentru un “tablou de bord” dedicat scopului aplicațiilor Facebook. Utilizarea serviciului de bază este gratuită, însă companiile pot plăti pentru a “stimula” posturile și pentru a-și viza mai puternic candidații, potrivit rețelei sociale din cadrul companiei Silicon Valley.

Mesajele de angajare apar în mai multe locații din rețeaua socială, inclusiv paginile de afaceri, Marketplace și News Feed. Vorbind cu AFP în paralel, cu o prezentare din New York, Himel a refuzat să precizeze câte postări de locuri de muncă au fost listate cu Facebook.

El a afirmat că un studiu intern a arătat că unul din patru membri ai Facebook din SUA au folosit rețeaua socială pentru a căuta locuri de muncă. Potrivit statistic.com, publicul Facebook din SUA a înregistrat aproximativ 214 milioane de persoane, ceea ce înseamnă că aproximativ 53 de milioane de persoane au căutat locuri de muncă în rețeaua socială.

Cu peste două miliarde de utilizatori din întreaga lume, Facebook promite un potențial puternic de conectare a persoanelor care caută locuri de muncă, în special de locuri de muncă cu un nivel mediu sau scăzut de calificare în întreprinderile locale.

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.