Care sunt cele mai ieftine laptopuri sub 1000 lei?

Laptopurile sunt dispozitive indispensabile in ziua de astazi, inlocuind in cele mai multe situatii PC-ul clasic, de tip desktop. Laptopurile sunt folosite pentru filme si navigarea pe internet de acasa, dar si la cursuri sau locul de munca. Pentru cei mai multi din clienti un model basic ar trebui sa isi faca foarte bine treaba. Un astfel de model este si foarte accesibil. Nu are rost sa irosim bani pe configuratii complicate daca urmeaza sa folosim laptopul pe cele mai simple functii.

In momentul de fata nivelul de performanta a crescut oricum foarte mult, asa ca putem gasi modele mai mult decat decente chiar si sub pragul de 1000 lei. Sa vedem asadar care ar fi cele mai ieftine laptopuri.

Oferta de laptopuri ieftine Lenovo, HP, Asus sau Acer

Unul dintre avantajele majore aduse de piata de laptopuri este ca nu gasim produse no-name. Lupta se da constant intre branduri cunoscute, cu renume pe piata si suficiente recenzii din partea clientilor.

Nivelul de laptopuri ieftine nu face exceptie. Oferta actuala sub 1000 de lei include astfel majoritatea numelor mari, precum Lenovo, HP, Asus sau Acer. Configuratia unui laptop de acest tip include de obicei un procesor Intel Celeron sau Intel Atom de tip quad-core, intre 2 si 4 GB de memorie RAM si o placa video integrata Intel HD Graphics. De asemenea, capacitatea de stocare este de obicei de 500 GB, suficienta pentru a pastra filme, poze, muzica, documente etc. Configuratiile permit astfel rularea fara probleme a unui browser pentru navigare, Facebook sau jocuri online, a unui player multimedia pentru filme sau muzica sau a programelor de baza pentru scris, calcul si editarea de documente. Ar fi de preferat totusi memoria RAM de 4 GB, aceasta asigurand un echilibru mai bun la nivelul performantei.

Laptopurile sub 1000 lei sunt prevazute cu ecrane de 14-15 inch, mai mult decat suficiente pentru activitatile de zi cu zi.
Un aspect de remarcat este ca modelele arata foarte bine, fiind prevazute cu design modern, subtire si avand o greutate redusa. Multe modele ieftine sunt disponibile in culori speciale, designul reprezentand un aspect important pentru diferentierea lor si adaptarea la o anumita personalitate.

Printre modelele de laptopuri Lenovo sub 1000 de lei se numara Lenovo IdeaPad 100-15IBY, Lenovo IdeaPad 110-15IBR sau Lenovo IdeaPad 100S-14IBR. Din randul celor Asus putem enumera ASUS X540SA-XX004D sau ASUS A540SA-XX029D, din randul celor Acer modelul Acer TravelMate TMB117-M-C5YB, iar din randul celor HP modelul HP Stream 11.

Astfel, cei care s-au familiarizat deja cu un anumit tip de laptop vor putea sa gaseasca modele de la acelasi brand. In ciuda faptului ca sunt destul de ieftine, modelele sunt de incredere si isi vor face foarte bine treaba, indiferent de brand. Configuratiile sunt foarte asemanatoare, diferenta facandu-se mai mult la nivel de design sau pe detalii foarte marunte.

Asadar, oferta actuala de laptopuri sub 1000 lei este destul de variata si cuprinde modele de la toti producarii mari. Momentul este ideal pentru a schimba PC-ul vechi cu o varianta mai usor de folosit si de transportat.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.