Evoluția tehnologiei a venit în viețile noastre împreună cu numeroase avantaje. Astăzi, multe sarcini pot fi digitalizate, oferindu-ne mai multă flexibilitate, mai mult timp și chiar mai multă eficiență.

Multe industrii profită din plin de toate aceste beneficii, iar unele dintre ele chiar au fost revoluționate datorită soluțiilor oferite de domeniul IT. Una dintre aceste soluții este reprezentată de către procesul DevOps, care ușurează semnificativ de mult ciclul de viață al aplicațiilor. În cele ce urmează, află care sunt cele 5 industrii care se folosesc de practicile DevOps în cadrul activităților lor.

Industria bancară

Deși domeniul bancar, din cauza datelor vulnerabile pe care le deține, este mai puțin flexibil când vine vorba de schimbarea proceselor activității, a fost una dintre primele industrii care a implementat cu succes principiile DevOps.

Datorită acestei componente de software development, băncile de renume mondial au acum posibilitatea de a asigura servicii digitale, de a gestiona mult mai eficient operațiunile efectuate de către clienți și nu numai. Mai mult decât atât, băncile au raportat o reducere cu 90% a timpului necesar efectuării sarcinilor, după implementarea proceselor de software development.

Industria asigurărilor

Industria asigurărilor reprezintă unul dintre cei mai mari utilizatori ai proceselor DevOps. Prin dezvoltarea diferitelor aplicații concepute special pentru aceasta, eficiența și productivitatea companiilor de asigurări au crescut semnificativ.

Industria de sănătate

De cele mai multe ori, industria de sănătate se află printre primii utilizatori ai noilor tehnologii. Fiind un sector unde cererea este într-o continuă creștere, managementul eficient al datelor este mai mult decât necesar.

Serviciile DevOps software development au un rol crucial în gestionarea datelor, automatizarea sarcinilor manuale și menținerea înregistrărilor medicale electronice. Totodată, acestea contribuie și la îndeplinirea cerințelor de conformitate și a altor sarcini organizaționale.

Industria ospitalieră

După cum bine știm, industria ospitalieră este una extrem de solicitantă, cu un număr mare de rezervări, oferte și multe altele. Aplicațiile interactive contribuie foarte mult la buna desfășurare a activității, dar reprezintă și o atracție pentru clienți, ușurându-se procesul efectuării unei rezervări, spre exemplu.

Întrucât vorbim de un sector aflat într-o continuă schimbare, aplicațiile utilizate necesită actualizări periodice, iar DevOps este soluția ideală.

Acestea sunt doar câteva dintre industriile care utilizează practicile de DevOps software development în activitățile lor. Dacă ești antreprenor și vrei să automatizezi sarcinile repetitive din cadrul companiei tale, dar și să eficientizezi procesul de gestionare a datelor și nu numai, apelează cu încredere la servicii de software development.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.