RCS-RDS pregateste lansarea unui post de televiziune 4K

Tehnologia vizuala 4K este din ce in ce mai prezenta in viata noastra prin intermediul diferitelor dispozitive capabile sa redea continut video de mare calitate, iar cand spun asta ma refer clar la platforme ca Youtube, Netflix sau streaming-ul video. Nu mai punem la socoteala propriul continut pe care il realizam cu dispozitivele mobile personale, dronele sau camerele video.

VEZI TELEVIZOARE 4K AICI

Nevoia de continut Ultra High Definition a fortat producatorii de Televizoare sa dezvolte ecrane cu super performante care la inceput au venit cu preturi destul de mari fata de tehnologiile in format Full HD. Astazi insa, televioarele capabile sa redea continut in format 4K sunt mult mai accesibile fata de perioada din urma cu 3 ani cand un TV Smart LED Ultra HD 4K LG 49UF6907 costa peste 3.000 lei, iar acum un TV de acelasi nivel il poti cumpara cu aproximativ 2.000 lei.

Conform ultimelor stiri aparute in presa Grupul Digi se pregateste sa intre pe zona de televiziune 4K (Ultra HD), daca este asa ne luam dupa solicitare depusa de RDS-RCS la CNA (Consiliul Național al Audiovizualului). Asadar, in curand vom alfa mai multe detalii despre ce post de televiziune este vorba si care va fi genul de programe redate in format 4K.

Valentin Popoviciu vicepresedintele grupului Digi, a declarat ca in scurt timp operatorul va introduce in grila de programe primul canal 4K cu audienta generala.

“Vrem să introducem cât de curând primul conţinut 4K în reţea. Problema la 4K este conţinutul. Sunt canale 4K în prezent, problema este că sunt nişate. Noi am vrea să oferim conţinut 4K către o mare parte dintre consumatori. Nu e important să ai canale de nişă în grila de programe, ci să serveşti cât mai mulţi clienţi. Pregătim un canal 4K către o audienţă cât mai mare”, a afirmat Valentin Popoviciu.

Daca CNA va analiza solicitarea RCS in urmatoarea sedita publica, va fi nevoie de cel puțin sase voturi din partea a cel putin opt membri prezenti, pentru a fi aprobata.

Sursa: paginademedia.ro

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.