iNES Group introduce pentru prima data in Romania televiziunea 4K in reteaua proprie

iNES Group se lauda ca a testat cu succes, inca din Decembrie 2015, televiziunea 4K UltraHD in reateaua proprie, iar rezultatele au fost pozitive. Veste cu adevarat buna pentru impatimitii de continut UltraHD 4K este ca iNES va introduce anul acesta in grila de programe transmisii in format UltraHD pentru clientii existenti.

Ce inseamna transmisie TV in format 4K UltraHD?
In conditiile in care numaram pe degete televiziunile romanesti care abia transmit in format HD, nu cred ca vor exista prea curand televiziuni romanesti sau televiziuni cu transmisie in romana care sa introduca transmisie de continut in format 4K. Un bun exemplu il reprezinta Antena 1 care de 2 ani se chinuie sa transmita HD…Sa le dam ragaz si o sa transmita direct 8K, in 2083..

Acum ramane de vazut ce inseamna transmisie in acest format si ce televiziuni exotice vor avea programe ce emit in 4K. Dar problema nu o reprezinta neaparat cine transmite 4K, ci daca avem televizoare capabile sa suporte rezolutii native in acest format..

netflix-4k

Ce trebuie sa facem pentru a vedea transmisiuni 4K la televizor?
Pai in primul rand avem nevoie de un televizor capabil sa redea continut 4K, iar pentru asta va recomand sa va uitati aici.
In al doilea rand de un abonament la un furnizor de servicii TV si internet care sa aiba in grila de program Televiziuni care transmit in format UltraHD.
O conexiune Gigabit prin fibra optica. Cel putin asa va emite iNESS. Conform informatiilor postate pe site-ul oficial, iNESS va transmite cu ajutorul tehnologiei IPTV, iar noile servicii de televiziune 4K/UHD vor fidisponibile prin conexiunile gigabit furnizate pe fibra optica, prin tehnologie GPON.

Ce oferta Tehnologia 4K?
Daca este sa comparam, tehnologia 4K/UHD ofera o rezolutie de patru ori mai mare decat cea Full HD. Semnalul 4K/UHD adauga imaginii, pe langa definitie mai mare, o fidelitate semnificativ imbunatatita a culorilor, rezultatul fiind o experienta TV mult mai naturala. Se spune ca tehnologia 4K este cel mai bine pusa in valoare pe televizoare cu diagonale mai mari de 50 inch, insa eu am un Televizor LG 4K de 49 inch si va spun ca imaginea este impecabila pe continut UltraHD.

ines-4-k-iptv

iNES GROUP este in plin proces de migrare a retelei sale de abonati la servicii rezidentiale (Internet, Televiziune si Telefonie) pe GPON, cea mai performanta tehnologie de acces prin fibra optica. Migrarea pe noua solutie de acces se va incheia in cursul anului 2016 cand toti abonatii vor beneficia de performantele noii platforme: gigabit la Internet si Televiziune 4K/UHD.

Sunt curios ce televizuni din afara transmit in acest moment continut UltraHD 4K si cand vor intra pe piata din Romania..

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.