Succesul imens pe care il are Pokémon Go se reflecta direct in vanzarile de console Nintendo 3DS care au crescut cu pana la 80% fata de anul precedent. Conform ultimelor date financiare cei de la Nintendo au avut o luna extraordinar de profitabila cu cresteri imense de vanzari atat in segmenul software cat si in hardware, totul avand la baza mega succesul lansarii jocului Pokémon Go.

Nintento a inregistrat cresteri de vanzari in toata familia hardware, incepand cu Nintendo 3DS, Noul Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL si terminand cu consolele 2DS. Cresterea imensa in vanzarea de dispozitieve Nintendo este datorata succesului avut cu jocul pentru smartphone Pokémon Go, iar in acest sens au fost puse in raport lunile Iulie 2015 si Iulie 2016. Comparatia este cat se poate de obiectiva, iar cresterea de la un an la altul, intre lunile amintite, a fost de 80%.

Mai mult decat atat, efectul cresterii vanarilor de device-uri Nintendo s-a reflectat si asupra jocurilor video Pokémon X si Pokémon Y, acestea fiind mult mai putin cunoscute decat Pokémon Go, dovada certa fiind chiar data de lansarea a jocurilor care a avut loc in 2013. Astfel, in acest segment cresterea a fost si mai mare, atingand procente de pana la 200%. Rezultatele financiare sunt extrase din comparatia lunii Iulie 2015 si Iulie 2016.


Alte cresteri semnalate in zona software sunt direct lecate de jocurile Monster Hunter Generations, Minecraft: Wii U edition, Kirby: Planet Robot, Pokemon Omega Ruby and Pokemon Alpha Sapphire, ultimele doua fiind lansate cu doi ani in urma.

In concluie, Nintendo are succes pe toate partile in toate segmentele, atat la produsele lansate recent cat si la cele lansate cu 2-3 ani in urma. Toate aceste semne de crestere fortata, alimentate de succesul jocului Pokemon Go sunt rezultatele eforturilor depuse de intreaga echipa Nintendo si a partenerilor de la Niantic Labs.

Sa speram ca succesul de care se bucura acum cele doua companii sa ii pregateasca pentru viitoarele lansari ce au fost anuntate pentru luna Noiembrie a acestui an si anume Pokemon Sun and Moon pentru consolele 3DS.

Poti comenta si pe Facebook

About The Author

Marian Calinescu

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.