Platforma populara de streaming video Netflix a anuntat, miercuri, lansarea suportului HDR pe Windows 10 atat pentru browserul Edge, cat si pentru aplicatia Netflix din Windows 10. Utilizatorii Netflix vor trebui sa aiba o configuratie premium si un dispozitiv compatibil HDR10 pentru vizualizarea continutului HDR pe Windows 10.

Caracteristica va fi disponibila pentru PC-urile care ruleaza procesoarele Intel Core i7, i5 sau i7 7xxx sau 7Yxx sau CPU-uri mai mari. Aceste procesoare sunt necesare pentru a reda codurile Netflix HDR10. in cazul GPU-ului integrat Intel, este necesar driverul grafic: seria 22.XX.XX, versiunea 4708 sau mai mare.

In cazul in care PC-ul ruleaza un GPU Nvidia, modele GeForce GTX 1050, GeForce GTX 1060, GeForce GTX 1070 sau GeForce GTX 1080, este nevoie de cel putin 3 GB de RAM video alaturi de driverul grafic: 387.68 (23.21.13.8768) sau mai mare. Pe partea frontala a software-ului, este necesara actualizarea Windows 10 Creators Update (versiunea 1703) sau mai mare. Desigur, este necesar si afisarea capabila de HDR. Microsoft a adaugat recent API-urile software necesare dezvoltatorilor pentru a incorpora suportul HDR in cea mai recenta actualizare Fall Creators Update.

Netflix sustine ca are peste 200 de ore de continut HDR in biblioteca sa si se asteapta la o distributie sporita, avand in vedere faptul ca mai multe PC-uri cu capacitate HDR pot intra pe piata in 2018. Capabilitatile HDR sunt disponibile in prezent pe modele TV de ultima generatie, unele smartphone-uri emblematice cum ar fi: iPhone X, Samsung Galaxy Note 8, LG V30 etc.

“Cu HDR activat, fanii se pot scufunda in culorile delicioase ale mesei Chef’s, adancurile teribile ale filmului Upside Down in Stranger Things 2 si se pot bucura de viitorul film Netflix Bright cu Will Smith”, a spus Netflix intr-un post pe blog.

Sursa: gadgets.ndtv.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.