Pe măsură ce profitul global al telefonului a scăzut cu 1% în trimestrul al patrulea al anului 2017, iPhone X a generat 35% din profitul total al industriei telefoanelor, ajutând producătorul de iPhone să crească cu 1% în același trimestru – a declarat un nou raport.

Potrivit celor mai recente cercetări din Q4 2017 ale lui Counterpoint, piața smartphone-urilor premium nu a crescut așa cum era de așteptat, în timp ce Apple a rămas cel mai profitabil brand, capturând 86% din profitul total al telefoanelor.

“Apple a crescut cu 1%, chiar dacă iPhone X era disponibil doar pentru două luni în Q4 2017. Numai iPhone X a generat 21% din veniturile totale ale industriei și 35% din profitul total al industriei în timpul trimestrului”, a declarat analistul de cercetare Karn Chauhan.

“Cota iPhone X este probabil să crească pe măsură ce avansează în continuare în ciclul său de viață. În plus, durata de viață mai lungă a tuturor iPhone-urilor a asigurat că Apple are încă opt din primele 10 smartphone-uri, inclusiv modelele sale de trei ani, generând cele mai multe profituri comparativ cu smartphone-urile concurente actuale de la alți producători de echipamente originale “, a informat Chauhan.

Piața mondială a smartphone-urilor a atins deja punctul culminant, cu cicluri mai lungi de înlocuire, iar producătorii OEM-uri smartphone-cheie sunt acum sub presiune pentru a rezerva profituri.

“Profiturile cumulate ale producătorilor de echipamente originale din China au depășit 1,3 miliarde de dolari în trimestrul IV 2017. Acest lucru a fost determinat de creșterea mixului de smartphone-uri de la jumătatea superioară la cele de vârf. De fapt, prețul mediu de vânzare (ASP) al dispozitivelor emblematice a crescut și anul trecut”, a adăugat directorul asociat Tarun Pathak.”

Poti comenta si pe Facebook

About The Author

Sianu Alexandru

Salut ! Ma numesc Alex. Redactor la UrbanTeh.ro din Mai 2017 si din fericire pana in prezent. 15 ani si pasionat de tehnologie. Dar nu numai atat. Sunt un mare fan al seriilor "Piratii din Caraibe", "Star Wars" si "The LOTR" - de asemenea mare fan al filmelor de comedie si horror. Imi impart timpul intr-e scoala, tehnologie si viata personala. Imi place sa ma documentez, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa o faceti. Have a nice day !!!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.