Pe măsură ce profitul global al telefonului a scăzut cu 1% în trimestrul al patrulea al anului 2017, iPhone X a generat 35% din profitul total al industriei telefoanelor, ajutând producătorul de iPhone să crească cu 1% în același trimestru – a declarat un nou raport.

Potrivit celor mai recente cercetări din Q4 2017 ale lui Counterpoint, piața smartphone-urilor premium nu a crescut așa cum era de așteptat, în timp ce Apple a rămas cel mai profitabil brand, capturând 86% din profitul total al telefoanelor.

“Apple a crescut cu 1%, chiar dacă iPhone X era disponibil doar pentru două luni în Q4 2017. Numai iPhone X a generat 21% din veniturile totale ale industriei și 35% din profitul total al industriei în timpul trimestrului”, a declarat analistul de cercetare Karn Chauhan.

“Cota iPhone X este probabil să crească pe măsură ce avansează în continuare în ciclul său de viață. În plus, durata de viață mai lungă a tuturor iPhone-urilor a asigurat că Apple are încă opt din primele 10 smartphone-uri, inclusiv modelele sale de trei ani, generând cele mai multe profituri comparativ cu smartphone-urile concurente actuale de la alți producători de echipamente originale “, a informat Chauhan.

Piața mondială a smartphone-urilor a atins deja punctul culminant, cu cicluri mai lungi de înlocuire, iar producătorii OEM-uri smartphone-cheie sunt acum sub presiune pentru a rezerva profituri.

“Profiturile cumulate ale producătorilor de echipamente originale din China au depășit 1,3 miliarde de dolari în trimestrul IV 2017. Acest lucru a fost determinat de creșterea mixului de smartphone-uri de la jumătatea superioară la cele de vârf. De fapt, prețul mediu de vânzare (ASP) al dispozitivelor emblematice a crescut și anul trecut”, a adăugat directorul asociat Tarun Pathak.”

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.