Gigantul E-commerce, Flipkart, s-a angajat joi să facă o investiție de 500 de milioane de dolari în PhonePe, o companie de tehnologie financiară pe care o deține, al cărui serviciu cu același nume se pretinde a fi liderul de piață printre aplicațiile alimentate de UPI.

PhonePe va folosi capitala, a spus Flipkart, pentru a-și mări tehnologia. Anunțul vine la mai puțin de o lună după ce Google a intrat pe piața plăților din India, iar Google Tez a optat să utilizeze UPI ca platformă de backend pentru tranzacții.

Înainte de angajamentul de capital anunțat joi, Flipkart a infuzat 75 milioane de dolari în PhonePe de la achiziționarea acestuia în 2015. Compania a declarat că are mult potențial în industria FinTech, care este supusă unei “schimbări de paradigmă”. Mobilitatea și utilizarea pe Internet se îmbunătățește în țară. Se estimează că, până în 2020, sectorul plăților digitale din India va fi în valoare de 500 de miliarde de dolari.

Sameer Nigam, co-fondator și director executiv al PhonePe, a declarat că societatea de plăți va utiliza în special investiția pentru a extinde rețeaua comerciantului și baza de consum. “Am crescut cu peste 100% la fiecare două luni în acest an, iar această investiție ne va ajuta să menținem aceeași rată de creștere agresivă în următorii doi ani”, a afirmat el într-o declarație de presă.

“PhonePe este o parte esențială a strategiei noastre generale de la Flipkart pentru a construi un ecosistem complet pentru clienții noștri. Suntem pe deplin angajați să facem ca PhonePe să fie cea mai preferată aplicație de plăți digitale din India”, a declarat Binny Bansal, CEO al grupului Flipkart.

Începând cu luna august, PhonePe a reprezentat 45% din toate tranzacțiile pe platforma UPI, potrivit datelor publicate de RBI. Sectorul plăților digitale din India a atras atenția mai multor companii importante, printre care Silicon Valley și alți actori internaționali. Samsung a intrat în spațiul plăților din India la începutul acestui an prin lansarea Samsung Pay în India.

Luna trecută, Google a lansat Tez în țară. Atât Samsung Pay, cât și Tez suportă platforma UPI. Amazon este, de asemenea, scalarea liniștită serviciul său Amazon Pay în India. Facebook intenționează să adauge un serviciu de plăți companiei WhatsApp până la sfârșitul anului.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.