Mărturisind în fața senatorilor americani pentru a doua zi, în urma scandalului de încălcare a datelor și a presupuselor interferențe externe în alegeri, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat miercuri că, compania sa are o echipă de 200 de membri pentru combaterea terorismului care să se ocupe de conținut neplăcut.

În cadrul audierii comune a membrilor Camerei Reprezentanților pentru Energie și Comerț al SUA de la Capitol Hill, lui Zuckerberg i-au fost adresate întrebări legate de modul în care Facebook intenționa să abordeze criza de opiacee, protecția datelor, sistemul de anunțuri vizate și limitarea terorismului și activități dăunătoare.

Zuckerberg a spus: “Echipa este compusă din 200 de persoane, care se concentrează pe combaterea terorismului.

“Cred că avem o capacitate în 30 de limbi pe care lucrăm și în plus, avem un număr de instrumente de inteligență artificială (AI) pe care le dezvoltăm ca cele pe care le-am menționat, care pot merge în mod proactiv în conținut” a adăugat.

În plus, Zuckerberg a menționat că echipa de combatere a terorismului a conceput sisteme care au contribuit la semnarea proactivă a comunicării grupurilor teroriste, eliminând automat conturile acestora.

Este de remarcat faptul că în blogul său, anul trecut, Facebook a spus că echipa sa a constat din experți academici în combaterea terorismului, foști procurori, foști agenți de aplicare a legii, analiști și ingineri.

Membrii comisiei și-au exprimat îngrijorarea cu privire la sistemul de anunțuri vizat al companiei și modul în care a profitat de datele personale ale utilizatorului.

Poti comenta si pe Facebook

About The Author

Sianu Alexandru

Salut ! Ma numesc Alex. Redactor la UrbanTeh.ro din Mai 2017 si din fericire pana in prezent. 15 ani si pasionat de tehnologie. Dar nu numai atat. Sunt un mare fan al seriilor "Piratii din Caraibe", "Star Wars" si "The LOTR" - de asemenea mare fan al filmelor de comedie si horror. Imi impart timpul intr-e scoala, tehnologie si viata personala. Imi place sa ma documentez, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa o faceti. Have a nice day !!!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.