Mărturisind în fața senatorilor americani pentru a doua zi, în urma scandalului de încălcare a datelor și a presupuselor interferențe externe în alegeri, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat miercuri că, compania sa are o echipă de 200 de membri pentru combaterea terorismului care să se ocupe de conținut neplăcut.

În cadrul audierii comune a membrilor Camerei Reprezentanților pentru Energie și Comerț al SUA de la Capitol Hill, lui Zuckerberg i-au fost adresate întrebări legate de modul în care Facebook intenționa să abordeze criza de opiacee, protecția datelor, sistemul de anunțuri vizate și limitarea terorismului și activități dăunătoare.

Zuckerberg a spus: “Echipa este compusă din 200 de persoane, care se concentrează pe combaterea terorismului.

“Cred că avem o capacitate în 30 de limbi pe care lucrăm și în plus, avem un număr de instrumente de inteligență artificială (AI) pe care le dezvoltăm ca cele pe care le-am menționat, care pot merge în mod proactiv în conținut” a adăugat.

În plus, Zuckerberg a menționat că echipa de combatere a terorismului a conceput sisteme care au contribuit la semnarea proactivă a comunicării grupurilor teroriste, eliminând automat conturile acestora.

Este de remarcat faptul că în blogul său, anul trecut, Facebook a spus că echipa sa a constat din experți academici în combaterea terorismului, foști procurori, foști agenți de aplicare a legii, analiști și ingineri.

Membrii comisiei și-au exprimat îngrijorarea cu privire la sistemul de anunțuri vizat al companiei și modul în care a profitat de datele personale ale utilizatorului.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.