Cum sa pui imagini pe facebook fara sa isi piarda calitatea?

Zilele trecute ma-am confruntat cu cateva probleme legate de postarea de imagini pe Facebook si de claitatea acestora dupa upload si setarea lor live. Bineinteles ca nu ma refer la imagini personale sau mai stiu ce selfie-uri de pe pagina de profil, ci ma refer la acele imagini reprezentative pentru o pagina de brand sau de produs ce trebuie sa arate impecabil atunci cand este destinata unui anumit public tinta.

Aflate printre cele mai utilizate metode de promovarea online, facebook reprezinta o unealta importanta in promovoarea unei afaceri, a unui brand sau a oricarui proiect mai mic sau mai mare, mai ales in contextul in care majoritatea dintre noi utilizam intr-un mod constant facebook-ul in scop personal multe ore pe zi.

Ti s-a intamplat vreodata sa urci o imagine pe facebook si sa isi piarda din calitate?
Cu siguranta ai incarcat o imagine pe o pagina de facebook, fie ca a fost vorba de actualizarea unuei stari, imaginiea de profil sau de coperta, iar in schimb ai primit o imagine cu o calitate redusa drastic atunci cand a ajuns pe peretele tau.

social-network-76532
De ce modifica Facebook calitatea imaginilor?
Prin compresarea imaginii facebook reducere costurile stocare, iar atunci cand incarci o imagine de 500 kb aceasta este comprimata pana ajunge sub 100 kb fapt ce conduce la
reducerea calitatii imaginii.

In primul rand facebook ofera spatiu de stocare gratuit pentru orice utilizator in orice conditii, oricare ar fi numarul de poze urcate. Ca sa inteleaga toata lumea, facebook nu impune o limita a numarului de fotografii urcate, insa ca acest lucru sa fie posibil, in spate se petrec o serie de lucruri despre care multi dintre noi nu stim. In momentul in care un utilizator incarca o fotografie pe facebook aceasta este comprimata in mod automat, iar sansele ca aceasta sa sufere modificari in ceea ce priveste calitatea sunt foarte mari, mai ales ca in unele cazuri imaginile sunt compresate pana la 80%. Toate aceste modificari sunt efectuate din considerente financiare, asa ca atunci cand te intrebi de ce pagina de facebook se incarca foarte repede o sa stii imediat care este motivul..


Cum sa pui imagini pe facebook fara ca acestea sa isi piarda calitatea?

Pentru a scapa de redimensionarea imaginilor in facebook trebuie sa ai in vedere cateva aspecte inainte sa le urci:
– alege ca latura imaginii sa fie de 720px, 960px sau 2048px;
– iamginea sa nu depaseasca 1MB;
– bifeaza optiunea “high quality” (album);
– salveaza imagine in format .png

Daca esti familiarizat cu grafica poti sa alegi de fiecare data optiunea PNG-24 atunci cand salvezi imaginea. Aceasta miscare poate oferi o calitate superioara a imaginii incarcate. Momentan facebook nu compreseaza fisierele de tip PNG, insa in viitor acest lucru se poate schimba, probabil tot din considerente financiare. In acelasi timp imaginile in format PNG pot fi considerate fisiere mari si pot afecta incarcarea paginii in care acestea sunt incarcate.

Pentru a salva imaginea in format web PNG-24 direct din Photoshop apasati combinatia de taste Ctrl + Shift + Alt+ S si alegeti din preset PNG-24

Tu stii si alte metode de a incarca imagini pe facebook fara ca acestea sa sufere modificari?

Sursa: freedigitalphotos.net | vismark.ro

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.