Oamenii de stiinta din Marea Britanie au dezvoltat o camera care ii ajuta pe doactori sa vada prin corpul uman. Facute pentru a ajuta doctorii sa urmareasca anumite unelte medicale sub numele de endoscoape, sunt folosite pentru a investiga o gama de conditii interne. Noua inventie poate detecta sursele de lumina din corpul uman, ca de exemplu, tuburile flexibile iluminate ale endoscoapelor. Pana acum, se pute localiza locul unde endoscoapele se afla, doar prin raze X si alte metode la fel de costisitoare.

Lumina endoscoapelor poate trece prin corpul uman, dar de obicei împrăștie sau ricoșează țesuturile și organele. Mai degrabă decât călătoresc direct. Asta nu poate genera o imagine clara a locului unde se afla endoscopul. Noua camera este un nou avantaj al tehnologiei avansate care poate detecta particule individuale de lumina, numite fotografii. De asemenea, poate inregistra cat timp lumina trece prin corpul uman, lasand dispuzitivul sa detecteze lumina imprastiata.

Luând în considerare atât lumina împrăștiată, cât și lumina care se deplasează direct la cameră, dispozitivul poate funcționa exact acolo unde endoscopul este localizat în corp. In testele recente, dispozitivul tip prototip, ar putea urmari locatia sursei de lumina, la o distanta de 20 de centimetrii al testului, in conditii normale de lumina.

Kev Dhaliwal, profesor la University of Edinburgh din Scotia, spune ca: “Aceasta este o tehnologie care ne permite sa vedem prin corpul uman. Are un potențial imens pentru diverse aplicații, cum ar fi cel descris în această lucrare.”

De asemenea, acesta a mai adaugat inca ceva: “Abilitatea de a vedea locația unui dispozitiv este crucială pentru multe aplicații din domeniul asistenței medicale, pe măsură ce ne mutăm înainte cu abordări minim invazive în tratarea bolilor.”

Frumos ar fi ca aceasta tehnologie sa nu mai fie in faza de prototip, ci in faza in care poate fi folosita fara nici o grija.

Lasa un comentariu

About The Author

Redactor & Junior SEO

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.