Cum sa pui o imagine 3D pe Facebook?

Este oficial! Acum poti sa iti poze 3D pe Facebook! Cel putin asa arata la prima vedere. In aceasta perioada Facebook a testat o noua functionalitate pe care ulterior a si introdus-o ca ca optiune utilizatorilor. Este vorba despre o optiune care iti permite sa urci poze 3D pe peretele profilului tau de Facebook. Mai exact, aplicatia 3D integrata de Facebook capteaza si modifica distanta dintre un subiect aflat in prim-plan si obiectele aflate in planul secund sau in background oferind-ui un aspect tridimensional atunci cand misti sau faci scroll pe timeline-ul tau sa al persoanelor care au deja imagini 3D postate.

Imaginile nu sunt tocmai 3D nativ, realizate cu camere foto 3D si nici nu necesita echipamente speciale pentru a putea fi vizualizate. Imaginile cu efect 3D din Facebook sunt realizate folosind imagini captate in mod portret si apoi modificate in sitem algoritmic AI, in final creeand senzatia de adancime a imaginii, respectiv efect 3D.

Iata mai jos un exemplu de fotografie 3D realizate chiar in spotul Facebook:

Fotografiile 3D pot capata efect atat pe telefoane cat si pe computere prin diferinte miscari din mouse pentru Desktop si miscari ale telefonului in cazul dispozitivelor mobile.

Cum se posteaza imaginea 3D pe Facebook?
Pentru a posta efectiv o imagine 3D pe wall-ul tau de pe Facebook trebuie sa incepi prin a crea o postare. Cand ti se afiseaza optiunile de postare apasa pe cele 3 puncte din coltul de sus-stanga pentru a ti se afisa un meniu aditional in care vei gasi optiunea “3D Photo”. De aici totul va fi simplu pentru ca vei ajunge sa selectezi imaginea pe care doresti sa o postezi.

In continuare Facebook iti va arata un preview la cum va arata imaginea inainte de a o posta. Restul pasilor sunt exact ca la o postare clasica. Usor, nu-i asa?

Imaginile tale 3D vor putea fi vazute de orice indiferent de dispozitivul de pe care acceseaza facebook. Totodata, imaginile 3D pot fi vizualizate si cu VR folosind Oculus Go, Firefox sau Oculus Rift.

Pe ce telefoane merge sa pui imagine 3D pe Facebook?
Bine de stiut este faptul ca nu toate telefoanele pot publica imagini 3D pe Facebook ci doar anumite iPhone-uri care au suport pentru dual camera. Mai exact, dispozitivele Apple care po realiza si posta imagini 3D pe Facebook sunt: iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS şi XS Max.

In acest moment nu exista suport pentru telefoanele cu Android si nici nu au fost confirmate informatii din care sa reiasa ca pe viitor va fi introdusa tehnologia de postare imagini 3D Facebook pe dispoitive cu sistem de opreare Android.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.