eMAG sustine cultura si contribuie la patrimoniul cultural al tarii prin proiectul Donatii pentru Cumintenia Pamantului

Cu siguranta multi dintre noi am auzit de celebra sculptura “Cumintenia Pamantului”, una dintre cele mai celebre opere de arta lasate in urma de Constantin Brancusi, insa putin stim care este situatia actuala a scultpurii. Pentru cei care inca nu stiu, „Cumintenia Pamantului”, sculptura realizata de Brancusi in anul 1907, este in prezent in proprietatea mostenitorilor arhitectului Gheorghe Romascu, care a cumparat sculptura chiar de la Constantin Brancusi in 1911.

Cum sunstine eMAG Donatia pentru “Cumintenia Pamantului”?
eMAG pune la dispozitie prin intermediul propriei platforme a magazinului online posibilitatea de a face donatii pentru proiectul demarat de Ministerul Culturii in vederea achizitionarii operei de arta a lui Brancusi, “Cumintenia Pamantului”. Cu alte cuvinte, eMAG a creat un modul de donatii prin intermediul caruia oricine doreste sa faca o donatie de 25 lei, 100 lei sau 500 lei, poate sa o faca in doua moduri posibile:
1. Adaugarea in cos a donatiei, care va putea fi identificata pe site sub forma de produs obisnuit pe 3 nivele de pret: 25, 100 si 500 lei;
2. Optiune de donatie in cosul de cumparaturi sub lista de produse, afisata la finalizarea unei oricarei comenzi obisnuite.

In acest mod, eMAG contribuie eficient alaturi de Ministerul Culturii la incercarea de a achizitiona celebra opera de arata a lui Constantin Brancusi, insa ca acest lucru sa fie posibil este nevoie de noi, este nevoie de puterea noastra, a romanilor. Este necesar sa contribuim la acest demers pentru a ne demonstra noua si celorlalti ca impreuna putem sa realizam lucruri importante ce vor ramane mult timp in amintirea tuturor si de ce nu si in istorie.

La final fiecare dintre noi va putea spune cu tarie: Si eu am contribuit la aceasta particica din istorie!

Pentru mai multe detalii vezi pagina proiectului aici

Cumintenia Pamantului - Brancusi

Despre proiect
In prezent, „Cumintenia Pamantului” este in proprietatea mostenitorilor arhitectului Gheorghe Romascu, care a cumparat opera de arta de la Constantin Brancusi in anul 1911. Proprietarii au acceptat oferta de achizitie propusa de comisia de negociere mandatata de Guvernul Romaniei, in valoare de 11 milioane de euro. Din aceasta suma, Guvernul Romaniei va plati 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscriptie publica nationala. Fii un participant activ la istoria culturala a tarii tale si doneaza pentru readucerea operei in proprietatea statului roman.

Despre sculptura „Cumintenia Pamantului”
Sculptura „Cumintenia Pamantului” de Constantin Brancusi a fost realizata in anul 1907 si apartine patrimoniului cultural national, in categoria Tezaur, fiind una dintre cele mai importante opere brancusiene. Alaturi de „Sarutul” si „Rugaciunea”, marcheaza cea mai apreciata perioada de creatie a artistului. O opera de arta de importanta colosala si o emblema a „primelor sculpturi moderne din lume”, „Cumintenia Pamantului” trebuie sa apartina statului roman.

Brancusi si-a descris opera cu aceste cuvinte:
“Cumintenia pamantului… A fost incercarea mea de a da de fundul oceanului, cu degetul aratator (incercarea de a atinge vechimea, arhaicul). Caci mi-a fost prea mare spaima cand i-am ridicat valul… Femeia nu trebuie niciodata dezvaluita… Isis trebuie sa ramana acoperita sub cel putin unul din cele sapte valuri ale frumusetii sale, cel al misterului – care ii ofera si pretuirea si nemurirea. Cumintenia pamantului a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adanc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastra!”

Sursa: eMAG.ro
Sursa imagine: www.rfi.ro | www.bucharestfilmstudios.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.