In Windows, atunci cand treceti cursorul mouse-ului peste pictograma Taskbar cand o aplicatie este deschisa, puteti vedea o previzualizare in miniatura a ceea ce este deschis in ea. Acest lucru functioneaza atunci cand aveti mai multe tab-uri deschise in browser (Edge).

Microsoft a adaugat o caracteristica foarte similara la browser-ul Edge. Cand aveti mai multe tab-uri deschise in Edge, aveti posibilitatea sa treceti cu cursorul de la mouse peste un tab si sa vedeti o previzualizare in miniatura a paginii deschise. Acest lucru ar putea fi util sau inutil, asta depinde numai de dumneavoastra.

Astazi va voi arata cum puteti scoate aceste previzualizari ale tab-urilor deschise din Microsoft Edge rapid si simplu din Registry Editor. Sa incepem!

Pasul 1: Deschidem Registry Editor cu ajutorul combinatiei de taste Windows + R si tastam in casuta de cautare regedit sau pur si simplu folositi search-ul din Windows.

 

Pasul 2: O data deschis Registry Editor navigati la urmatoarea locatie:

HKEY_CURRENT_USER\ SOFTWARE \ Classes \Local Settings\ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ AppContainer \ Storage\ \microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe \ MicrosoftEdge \TabbedBrowsing .

 

Pasul 3: Creati o noua intrare DWORD si denumiti-o TabPeekEnabled. Cand creati noua intrare valoarea implicită este setata la „0“ si asa trebuie sa ramana. Daca aveti o fereastra deschisa, inchideti-o si deschideti-o din nou pentru a avea efect aceasta setare.

Daca doriti sa aduceti inapoi previzualizarile, setati valoarea cheii de registry pe care tocmai ati creat-o in „1“ sau, stergeti-o.

De asemenea, dezactivarea previzualizarilor din tab-uri va face browser-ul Edge ceva mai rapid, oferind o imbunatatire la nivelul experientei de navigare.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.