Acumulator extern ASUS ZenPower 10050 mAh – Review

Mi-am cumparat zilele acestea un acumulator extern portabil din nevoia de a prelungi durata de incarcare a bateriei telefoanelor si gadgeturilor pe care le detin. Decizia de cumparare a fost destul de lejera, avand de ales intre modelul prezentat ASUS ZenPower si Xiaomi.

Prima impresie lasata dupa cateva utilizari este destul de buna atat din punct de vedere al autonomiei cat si in ceea ce priveste partea de design-greutate, bateria externa Asus ZenPower fiind foarte compacta si usoara sau mai bine zis ultra portabila.

Randamentul de autonomie a bateriei externe testat de mine a fost de 3 incarcari a 3 telefoane diferite cu baterii ce au capacitati de la 2550 mAh si pana la 3600 mAh. Alimentarea din acumulatorul extern in cele 3 telefoane s-a facut de la 0% grad de incarcare si pana la 100%. Dupa aceste 3 incarcari, acumulatorul extern nu a mai avut autonomie pentru o alta incarcare. Deci undeva un maxim de 8000 mAh.

Asadar, mai jos aveti cele 3 modele de telefoane utilizate in acest test:

1. Samsung Galaxy S6 – Li-Ion 2550 mAh
2. Samsung Galaxy S6 – Li-Ion 2550 mAh
3. Samsung Galaxy S7 Edge Li-Ion 3600 mAh

Specificatii tehnice Acumulator extern ASUS ZenPower, 10050 mAh, Gold:
Tip accesoriu: Acumulator extern
Tip acumulator – Li-Ion
Culoare: Auriu
Telefoane compatibile: Universal
Greutate: 215 g
Dimensiuni: 59 x 22 x 90.5mm
Conectivitate: microUSB
Capacitate : 10050 mAh
Material: Carcasa din aluminiu
Indicator nivel baterie
Timp de incarcare totala: ~ 6 ore (cu cablu standard 5V/2A)

PACHET SI ACCESORII INCLUSE

ASUS ZenPower vine ambalat intr-o tipla de plastic transparent de tip blister ce permite vizualizare produsului chiar inainte de desigilare. Pachetul este simplu si include doar un cablu de culoare alba USB-microUSB ce are cam 10 centrimeti lungime si un scurt manual de instructiuni. Si cam atat cu pachetul si ambalarea acumulatorului extern ASUS ZenPower 10050 mAh.

DESIGN SI CONSTRUCTIE

Elegant, finut si placut la atingere. Mi-a placut culoarea aurie pentru ca se potriveste cu telefonul meu Samsung Galaxy S6 Gold, iar toate acestea adunate dau impresia de produs premium. In ceea ce priveste greutatea, bateria externa este foarte usoara pentru capacitatea eim dar cel mai important este faptul ca este compacta si poate fi pusa in orice tip de bagaj mic in eventualitatea mobilitatii.

Carcasa de culoare aurie are un aspect curat si elegant, iar materialul folosit la constructia ei este alumniul anodizat ce ii creste considerabil rezistenta si durabilitatea, fiind o buna protectie impotriva coroziunii si abraziunii. Pentru cei care nu stiu, anodizarea este un tratament aplicat aluminiului prin acoperirea cu un strat de oxid de aluminiu ce are rol de a creste in mod artificial a stratului natural de oxid de aluminiu. (Sursa: cortizo.com).

Capetele acumulatorului sunt de culoare alba, iar materialul folosit la constructie este plasticul. Pe una din parti sunt amplasate pe rand butonul cu functia de POWER, 4 LED-uri indicatoare ce ne arata gradul de incarcare a bateriei la un moment dat si cele doua porturi USB si microUSB. Asadar, daca sunt aprinse toate cele 4 LED-uri inseamna ca acumulatorul este incarcat 100%, iar restul poate fi apreciat dupa numarul de beculete aprinse.

Mi-a placut ca LED-urile sunt foarte mici, lumineaza culoarea alb-rece si sunt foarte discrete fara sa te deranjeze la vedere sau atunci cand sunt in functiune. Bine de stiut este faptul ca aceste 4 LED-uri cu rol de indicare procentaj de incarcare baterie se aprind doar cand doresti la o apasare simpla a butonului POWER si direaza cateva secunde apoi se inchid pana la urmatoarea accesare. Astfel, avem de-a face cu un dispozitiv a carui lumina nu deranjeaza.

FUNCTIONALITATI

Principala functionalitate a bateriei externe ASUS ZenPower 10050 mAh este aceea de a inmagazina curent electric pentru incarcare dispozitive mobile. Ce m-a surprins placut la acest capitol a fost faptul permite incarcarea unui dispozitiv mobil in timp ce este la incarcat. Practic powerbank-ul este conectat la priza prin intermediul USB, iar in acelasi timp daca conectezi un dispozitiv mobil prin intermediul portului microUSB acesta permite incarcarea. Alte baterii externe nu permit incarcarea dispozitivelor in timpul alimentarii cu energie electrica la priza.

Ritmul de incarcare este rapid, aproape la fel de rapid ca alimentatul de la priza prin fastcharge. Bateria nu se incalzeste deloc atunci cand este in priza, ba mai mult este chiar rece datorita materialului carcasei (aluminiu). Pana in prezent cu ajutorul acumulatorului extern Asus am alimentat cu succes telefoanele mobile amintite mai sus, casti bluetooth si o mini boxa portabila.

O tehnologie interesanta integrata in dispozitivul nostru este PowerSafe ce are rolul de a controla temperatura, tensiunea de intrare si de iesire, si de a mentine siguranta maxima in timpul procesului de incarcare. Timpul necesar pentru o incarcare completa este de aproximativ 6 ore conform datelor prezentate de producator, insa in realitate dureaza usor mai mult. Acest timp este atins in parametri standard cu cablu de 5V/2A.

Un aspect de retinut este acela ca energia inmagazinata in acumulator nu se pierde daca nu este utilizata chiar si dupa cateva zile bune. Nu am testat cu exactitate cat, dar dupa 4-5 zile de la incarcare energia nu este pierduta.

INCARCARE

Acumulator extern ASUS ZenPower 10050 mAh - Review
Ambalare si accesorii4.9
Materiale8
Capacitate9.1
Specificatii tehnice8.5
Utilizare9.4
Pret7.9
8Overall Score
Reader Rating: (3 Votes)
4.6

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.