Ce este un Router/Modem 5G?

5G este noua tehnologie care ia cu asalt lumea, iar in esenta, un router sau modem 5G este cel compatibil cu tehnologia 5G.

5G este denumirea-umbrela pentru a cincea generatie de tehnologie pe retelele mobile si cuprinde o multime de elemente diferite. Tot mai multe routere vin la pachet cu 5G. Un router sau modem 5G este un Hotspot Mobil care nu este mobil. Te poti conecta cu el la un operator de transport, dupa care vei putea oferi Internet pe mai multe dispozitive din toata casa.

Puteti folosi routerele 5G doar daca aveti Internet 5G in zona de acoperire. Daca aveti 5G, veti putea sa va conectati si sa transmiteti Internet pe alte dispozitive, cum ar fi laptopuri, tablete, telefoane etc. Acestea vor putea avea acces la Internet de mare viteza.

Router Tenda , Gaming si UHD streaming , 5G , wireless puternic 867 Mbps , dual-band

Acesta router Tenda este printre primele modele cu 5G disponibile in prezent in magazinele online, cu pret de lista de circa 600 de lei. Acesta are o interfata de configurare simpla si permite accesarea internetului in doar 30 de secunde.

Este echipat cu noul standard Wi-Fi 802.11ac care ofera viteze wireless de 3 ori mai mari comparativ cu tehnologia 11n. Atinge 300 Mbps in 2.4 Ghz si 867 Mbps in 5GHz. Are o viteza totala impresionanta de pana la 1200 Mbps, cu stabiliate excelenta. Acest router 5G este perfect pentru streaming HD fluid, pentru jocuri pe internet si multe alte activitati ce necesita banda larga.

Cu siguranta, rotuerele/ modem-urile 5G vor deveni din ce in ce mai populare.

Mai multe despre tehnologia 5G

5G este urmatoarea generatie de mobile broadband care va inlocui in cele din urma conexiunea 4G LTE. Cu 5G, vom putea vedea viteze mai mari de descarcare si upload.
Spre deosebire de LTE, 5G opereaza pe trei benzi cu spectru diferit. Desi acest lucru poate parea lipsit de importanta, va avea un efect major asupra utilizarii noastre de zi cu zi.

Ce va aduce nou tehnologia 5G?

– Optimizare broadband

Trecerea la 5G va schimba modul in care interactionam cu tehnologia in fiecare zi, dar este de asemenea o necesitate absoluta daca dorim sa folosim in continuare broadband-ul mobile.

– Vehicule autonome

5G va aduce si aparitia vehiculelor autonome. In viitor, masina va putea comunica cu alte autoturisme din trafic, va furniza informatii de performanta soferilor si producatorilor de automobile.

– Infrastructura si siguranta publica

5G va permite oraselor si municipalitatilor sa functioneze eficient. Companiile de servicii publice vor putea insala rapid si ieftin camere de supraveghere.

– Control remote

Avand in vedere ca 5G are o latenta foarte scazuta, controlul echipamentelor mari va deveni o realitate. Tehnicienii vor putea sa controleze utilajele din orice colt de lume.

– Sanatate

Componenta ultra-fiabila de comunicare cu latenta scazuta a tehnologie 5G ar putea modifica in mod fundamental serviciile de sanatate. O lume de noi posibilitati se va deschide: recuperare la distanta, terapie fizica prin AR, chirurgie de precizie si la distanta.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.