Care este cel mai ieftin router wireless de pe piata?

In momentul de fata tehnologia wireless aproape ca a inlocuit complet conexiunea prin cablu la retea. Acest lucru este usor de inteles, intrucat tehnologia wireless ofera in primul rand posibilitatea conectarii mai multor dispozitive la internet in acelasi timp, iar apoi ofera o libertate de miscare foarte mare.

Pentru a ne muta de la versiunea de conectare prin cablu la cea wireless avem nevoie de un router. Acesta nu trebuie sa fie neaparat foarte scump, existand in momentul de fata modele foarte accesibile.

Care este asadar cea mai ieftina optiune pentru un router wireless?
Fara a lungi prea mult lucrurile, routerul Tenda F3 este routerul care apare a fi cel mai ieftin in cele mai multe dintre magazinele online. Modelul este unul cu 3 antene si are o rata de transfer de 300 Mbps. In traducere, cele 3 antene ofera o putere de acoperire foarte mare. Routerul mentine un nivel atractiv de acoperire pe o distanta de pana la 200m. Asta inseamna ca e potrivit atat pentru apartamente cu 2-3 camere, cat si pentru case sau birouri. Atuul sau principal este fara dubiu puterea de acoperire. Trebuie sa mentionam ca rata de transfer e ceva mai mica in realitate decat cea mentionata de producator. Aceasta scade proportional cu numarul de dispozitive conectate. Nivelul ramane unul decent, dar nu atinge valoarea de 300 Mbps.

La un pret foarte apropiat de Tenda F3 se afla si TP-LINK TL-WR841N. De fapt, acesta din urma e disponibil in doua variante la acelasi pret. E vorba de o varianta cu 2 antene si una cu o singura antena. Varianta cu 2 antene este potrivita pentru locuintele in care e nevoie de o acoperire mai mare, in timp ce varianta cu o singura antena este foarte ok pentru locurile in care e nevoie de wireless intr-o singura camera sau intr-un spatiu mai restrans.

Un router wireless este o alegere ce trebuie facuta avand in vedere nevoile de conectare ale fiecarei locuinte sau birou. Intrebarile-cheie sunt “ce acoperire imi trebuie” si “cate dispozitive se vor conecta in acelasi timp la internet”. Pentru un apartament obisnuit si o utilizare standard (browsing de pe telefon, tableta sau laptop), routerele Tenda F3 sau TP-LINK TL-WR841N isi vor face bine treaba. Avand in vedere pretul extrem de mic, putem spune ca isi fac chiar foarte bine treaba. Atunci cand vin in discutie descarcarea si upload-ul intens, precum si conectarea unui numar mai mare de dispozitive concomitent, e mai bine totusi sa ne indreptam spre alte modele.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.