Recuperare date: 5 trucuri rapide

Pierderea datelor reprezinta un lucru tare frustrant pentru oricine, pentru ca acest lucru interfereaza cu operatiunile normale pe care vrem sa le facem pe laptop sau desktop. Ca vorbim de firme sau de persoane fizice, recuperarea datelor este un subiect destul de sensibil.

Iata 5 sfaturi care te pot ajuta sa fii proactiv in planificarea riscului pierderii de date.

  1. Prevenirea

Una din cele mai costisitoare cauze de pierdere a datelor provine de la programele cu grad ridicat de risc. Se stie ca virusii Ransomware si Cryptoware cripteaza treptat toate datele unui utilizator, solicitand plata inainte de a elibera codul pentru deblocare, pentru ca datele sa fie restaurate. Pentru ca infractorii cibernetici frecventeaza des firmele mici, cu sisteme in care se pot infiltra usor, este imperativ sa faceti tot posibilul pentru a evita astfel de amenintari.

  1. Investiti in Backup-ul Cloud

Este posibil sa nu aveti control asupra mai multor elemente hardware si software, insa puteti face back-up in Cloud pentru a va asigura ca datele raman in siguranta. Sa astepti sa-ti pierzi datele o singura data pentru ca apoi sa te indrepti spre back-up Cloud, este o abordare proasta. Din backup Cloud va puteti accesa fisierele pierdute de pe desktop, din orice motiv (intentionat sau accidental, software sau hardware).

  1. Nu va panicati

Daca ati observat ca ati pierdut unele date, unul din cele mai rele lucruri pe care le puteti face este sa va panicati. Acest lucru poate agrava situatia. In schimb, actionati rapid si inteligent. Din fericire, exista firme foarte profesioniste care se ocupa de recuperarea datelor si puteti sa luati legatura cu un specialist. Imediat ce veti intra in contact cu el, acesta va adresa mai multe intrebari pentru a-si da seama de ce natura este pierderea datelor si cum le poate recupera pentru dumneavoastra.

  1. Limitati utilizarea

Daca ati observat ca laptopul face probleme si nu mai puteti accesa hardul cu date importante, opriti-va si nu incercati sa-l reporniti de mai multe ori. Daca exista o problema cu sistemul informativ, la fel, ar trebui sa limitati utilizarea sa pana cand puteti cerceta si verifica unde este problema. Ideea e ca exista riscul sa suprascrieti datele pierdute, ceea ce va ingreuna recuperarea fisierelor pierdute.

  1. Apelati la un expert

Daca sunteti foarte ingrijorat in legatura cu pierderea datelor si aceasta este o prioritate importante pentru dumneavoastra, atunci ar trebui sa va indreptati cat mai repede spre un expert in recuperare date. Acesta va putea diagnostica problema si va putea sa va ajute sa recuperati o parte sau toate datele.

Daca alegeti sa faceti o recuperare de date DIY, atunci ar trebui sa alegeti cu grija softul de recuperare (sa fie autentic si sigur). In fine, invatati sa detectati simptomele unui hard disk defect. Daca faceti acest lucru, va fi mai usor sa anticipati pierderea datelor inainte ca acest lucru chiar sa aiba loc. Cateva indicii sunt: sunete de click, suierat sau zgomote ciudate in zona hardului. Daca le auziti, inchideti laptopul sau desktop-ul si adresati-va unui tehnician.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.