Apple INC. a spus ca scoate serviciile VPN din China App Store, aducerea criticilor asupra furnizorilor de servicii VPN, pune presiune pe gigantul american, plecand de la autoritatile de reglementare din Beijing. VPN-urile permit utilizatorilor sa ignore “Great Wall-ul” Chinei, care vizeaza restrictionarea accesului la anumite site-uri straine. In luna Ianuarie, la Beijing s-a dat o lege prin care se interzic VPN-urile care incalca autoritatile de reglementare ale statului. VPN-urile aprobate trebuie sa aiba, neaparat, infrastructura retelei statului.

In declaratia de Duminica, o purtatoare de cuvant a companiei Apple a confirmat ca va scoate aplicatiile de tip VPN din China App Store, care nu inteplinesc intocmai, regulile Chinei. Aceste reguli se aplica si serviciilor de tip VPN din alte tari. Beijingul a inchis zeci de furnizori din China, iar acum se adreseaza furnizorilor din alte tari. China solicita sa isi intareasca controlul asupra internetului, in special inaintea congresului Prtidului Comunist din August. In timp ce furnizorii personali VPN erau subiectul atacurilor statale din trecut, este pentru prima data cand Apple a respectat cererile de curatare a frunizorilor straini din magazinul acestora, o miscare pe care furnizorii de servicii VPN sustin ca este o miscare inutila din partea regimului strict de cenzura al Chinei.

Apple

ExpressVPN, furnizorul de serivicii VPN a primit Sambata, o instiintare de la Apple ca aplicatia acestora va fi scoasa din China App Store. Motivul stergerii aplicatiei din China App Store a fost ca: “Aplicatia dumneavostra include continut care nu este adecvat in China”.

Dupa aceasta instiintare, raspunsul celor de la Express VPN a fost urmatorul: “Suntem dezamagiti cu privire la aceasta dezvoltare. Aceasta reprezinta cea mai drastica masura pe care guvernul Chinez a luat-o si suntem tulburati fiindca Apple ajuta la eforturile de cenzura ale Chinei”.

Alti furnizori majori, precum VyprVPN si StarVPN, au confirmat ca si ei au primit aceasta instiintare Sambata, de la cei de la Apple.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.