Anul 2018 se anunta a fi un an pentru iubitorii de anime-uri, vor aparea noi sezoane/ continuari pentru anumite serii cum ar fi: Attack on Titan (Iulie 2018), Overlord (Ianuarie 2018), Sword Art Online, Fairy Tail, Boku no Hero Academia si multe altele.
Dar, haideti sa revenim la anul 2017 ce a adus mai mult de câteva anime-uri minunate în această primăvară, vară, toamnă si iarna. Dar acum, pe măsură ce se apropie anul 2018, este timpul să privim înapoi și să alegem 10 din cele mai bune anime-uri care au reusit sa ajunga la inimile fanilor.

1. Mahoutsukai no Yome

Hatori Chise are doar 16 ani, dar a pierdut mult mai multe decât majoritatea. Fără familie și fără speranță, se pare că toate ușile sunt închise pentru ea. Dar, o întâlnire întâmplătoare a început să miște roțile ruginite ale destinului. În cel mai întunecat ceas, un mag misterios apare în fața lui Chise, oferindu-i o șansă pe care nu o putea refuza. Acest mag ce pare mai mult un demon decât om, îi va aduce lumina pe care ea o caută cu disperare, sau o va duce în umbre mai adânci? Asta ramane ca voi sa aflati !

2. Juuni Taisen

La fiecare doisprezece ani, o organizație găzduiește Războiul Zodiac – o luptă mortală, în care participanții săi trebuie să fie vicleni si mai presus de toate, dispuși să omoare pentru a ajunge în vârf. Doisprezece războinici curajoși, care poartă numele semnelor zodiacului estic, se luptă între ei pentru viețile și sufletele lor, folosind o mare varietate de puteri pentru a-și spori șansele de succes.

Lupdat incepe cu ingerarea pietrelor otrăvitoare, participanții au 12 ore să ucidă restul membrilor pentru a obține antidotul; doar atunci victoria acestui turneu va primi premiul râvnit: să aibă o singură dorință acordată, oricare ar fi dorința.

3. Made in Abyss

Numai sistemul de peşteri denumit Abis a rămas neexplorat. Nimeni nu ştie la ce adâncime se poate ajunge în acest sistem, locuit de creaturi misterioase şi plin de relicve al căror scop e necunoscut omului.

Generaţii întregi de aventurieri curajoşi au fost atraşi de Abis, iar în timp au ajuns să fie cunoscuţi sub numele de Cercetaşii Peşterilor. În Oosu, oraş de la marginea Abisului, trăieşte o tânără orfană numită Riko, care visează să ajungă la fel de pricepută ca mama ei. Într-o zi, pe când explora o zonă din Abis, dă de un băieţel care se dovedeşte a fi robot. Ce va ieşi din asta? Hmm, eu zic ca o intreaga aventura pe care merita sa o aflati !

4. Shoukoku no Altair

De-a lungul generațiilor, Turkiye Devleti și Imperiul Balt-Rhein s-au opus unul cu celălalt. Apoi, într-o noapte, când un ministru imperial este găsit asasinat, cele două națiuni sunt aruncate într-o situație potențial explozivă. În timp ce generalii consiliului lui Turkiye strigă la război, Mahmut vine să descopere adevărul înșelător din spatele asasinării. Astfel începe bătălia tânărului pasa pentru țara sa, pacea și încrederea în semenii săi!

5. Princess Principal

Actiunea se petrece în secolul al XIX-lea în Londra, în capitala sa, unde un zid împarte estul și vestul Regatului Albion. Cinci fete de liceu, care s-au înscris la prestigioasa Școală Fair Queens May, sunt implicate în activități de spionaj care implică deghizare, infiltrare, urmărirea mașinilor și multe altele. Aceste fete profită de abilitățile lor speciale și zboară în jurul lumii umbră.

6. Sakurada Reset

Kei Asai locuiește în orașul ocean din Sakurada – un oraș în care locuitorii se nasc cu abilități ciudate. Pe acoperișul școlii într-o zi, o întâlnește pe Misora Haruki, o fată apatică cu puterea de a reseta ceva în jurul ei cu până la trei zile în urmă. În timp ce nimeni nu știe când a resetat-o, nici măcar Haruki, Kei poate să rețină totul înainte de resetare datorită propriei sale abilități: memoria fotografică. După ce ajută cu succes pe cineva prin combinarea puterilor, ei se alătură Clubului de servicii pentru a ajuta pe ceilalți din orașul lor.

Cu toate acestea, clubul lor se implică și începe să completeze misiuni pentru Misteriosul Birou de Administrație – o organizație care se concentrează pe gestionarea abilităților din Sakurada și pe manipularea evenimentelor orașului în

7. Shuumatsu Nani Shitemasu ka? Isogashii desu ka? Sukutte Moratte Ii desu ka?

Își pune viața pe linie, Willem Kmetsch îi lasă pe cei dragi în spatele lui și se pregătește să se lupte cu “fiarele”, creaturi înfricoșătoare care au apărut pe suprafața Pământului și care amenință acum existența omenirii. În luptă, el cade într-un somn de gheață și, după trezirea de 500 de ani mai târziu, se află singurul supraviețuitor al anihilării omenirii.

Împreună cu celelalte rase supraviețuitoare, Willem se refugiază pe insulele plutitoare de pe cer, trăind cu teamă de fiarele de mai jos. El trăiește o viață de singurătate și nu face decât să treacă prin locuri de muncă ciudate. Într-o zi, el are sarcina de a fi un ingrijitor de depozit de arme. Gândindu-se la nimic, Willem acceptă, dar în curând își dă seama că aceste arme sunt de fapt un grup de tineri Leprechauns. Deși poartă orice asemănare cu oamenii, ei nu au nici o legătură cu viața lor, identificându-se ca simple arme de război. Printre ei este Chtholly Nota Seniorious, care este mai mult decât dispusă să se sacrifice dacă înseamnă înfrângerea fiarelor și asigurarea păcii.

Willem devine o figură de tată pentru tinerii Leprechauns, urmărindu-i cu drag și sprijinindu-i în orice fel poate. El, care odinioară se luptă atât de curajos pe front, poate acum doar să spună că cei trimiși la luptă se întorc în siguranță de la monștrii.

8. Little Witch Academia

Într-un moment în care magia este în declin în mijlocul societății, Atsuko Kagari este o fată veselă care intră la Academia Luna Nova pentru a-și realiza visul de a deveni o vrăjitoare ca idolul ei, Shiny Chariot. Shiny Chariot este o vrăjitoare celebră care a dispărut din viziunea publică acum mulți ani.

În drum spre școală, Kagari se întâlnește cu Lotte Yanson și cu Sucy Manbavaran și cei trei devin prieteni, în timp ce împărtășesc un dormitor în campus. La academie, Atsuko descoperă curând că este în dezavantaj grav față de celelalte fete, deoarece nu vine dintr-o familie magică și trebuie să învețe curriculum-ul magic de la zero. După ce a găsit un articol care a aparținut o dată lui Chariot, Atsuko trebuie să descopere cum să activeze și să folosească în mod corespunzător misteriosul Razboi Strălucitor, deoarece speră că ar putea duce la aflarea a ceea ce sa întâmplat cu adevărat idolului ei dispărut.

9. Kuzu no Honkai

Pentru cei din jur, Hanabi Yasuraoka și Mugi Awaya formează cuplul perfect. Dar în realitate, ei împărtășesc același secret dureros: amândoi sunt îndrăgostiți de persoane cu care nu pot fi împreună. Hanabi l-a iubit dintotdeauna pe Narumi Kanai, vecin de bloc și prieten din copilărie, așa că se entuziasmează când acesta îi devine diriginte. Totuși, între Narumi și profesoara de muzică, Akane Minagawa, înflorește o relație. Mugi fusese elevul lui Akane în școala generală, iar de atunci a rămas îndrăgostit.

Din pură coincidență, se întâlnește pe hol cu Hanabi. Aceste suftele solitare petrec din ce în ce mai mult timp împreună și astfel horărăsc să se folosească unul pe celălalt drept surogatul persoanei iubite. Kuzu no Honkai nu este o poveste de dragoste, ci o poveste despre dragoste — o introspecție analitică, dar în același timp sensibilă, asupra iubirii și a vitalității aceasteia pentru ființa umană. Personajele, exponente ale egoismului și ignoranței, sunt aruncate într-o epopee sexuală ce are ca unic scop satisfacerea propriilor nevoi, fie ele trupești sau afective.

Orice tentativă de empatie se dovedește efemeră în această călătorie a maturizării, presărată cu teme din cele mai explicite. Veți descoperi oameni hidoși, suflete corupte și inimi viciate; toate acestea, în orbitele desfrânării. Așa cum spune chiar titlul, niște gunoaie.

10. Youjo Senki

Seria se desfasoara pe campul de lupta in timpul razboiului. Te-ai astepta sa vezi in plina lupta o fetiscana cu par balai, ochi albastri, ten de portelan… care sa conduca o trupa? S-ar zice ca e reincarnarea unui om de afaceri blestemat de un asa-zis proclamat Zeu. Cum nu se putea mai bine. Fetiscana e obsedata de eficienta si cariera si devine una dintre cele mai de temut fiinte printre vrajitorii armatei imperiale. N-ai vrea sa dai ochii cu ea pe post de inamic, zic. Astea fiind zise, zeul sa fie cu tine. Prea trasnita fetita ca sa n-o vedeti in actiune.

De asemenea tind sa mentionez ca acest top este facut strict dupa parerea mea. Astept criticile voaste mai jos in rubrica de comentarii.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.