Daca ati vazut lista de anime-uri pentru primul trimestru al anului 2018, atunci intr-un fel sau altul, ati auzit sau ati vazut Darling in Franxx. La momentul aparitiei multi vorbeau despre acesta. Unii chiar au spus ca Darling in Franxx este succesorul celui mai epic anime de tip ‘’mechi’’ (cu roboti) si anume, Tengen Toppa Gurren Lagann. De asemenea, pe foarte multe grupuri de facebook am vazut glume si fan art-uri din acest anime, care a reusit sa prida la public.

Poveste Darling in Franxx: O poveste din viitorul indepartat, in care Pamantul nu mai este locuibil, asa ca se creeaza orase mobile. Printre ele si Plantatia, in care oamenii nu mai stiu cum e libertatea sau culoarea cerului.

Darling in Franxx

Copiii traiesc pentru misiuni, infruntand inamici giganti numiti Klasosauri in timp ce piloteaza roboti denumiti Franxx. Hiro, sau Cod 016, a fost candva un geniu, dar acele vremuri au apus si existenta sa pare inutila pana in ziua in care o cunoaste pe Zero Doi. Cum ii va schimba aceasta viitorul?

Am ales cinci titluri anime care se aseamana foarte mult cu Darling in Franxx. Daca, in orice caz, decideti sa le incercati, va asigur ca veti fi in masura sa atingeti un nivel inalt de satisfactie.

  1. Guilty Crown

Povestea are loc in Tokyo in anul. La zece ani dupa izbucnirea ‘’virusului Apocalipsei’’, un eveniment considerat solemn ca fiind ” Lost Christmas”, natiunea o data mandra a cazut sub conducerea GHQ, o forta militara independenta dedicata restabilirii ordinii. Funeral Hall, un grup de guerila condus de infamul Gai Tsutsugami, actioneaza ca luptatori pentru libertate, oferind singura rezistenta la despotismul crud al GHQ.

Aquarion Evol

Anime-ul ‘’Guilty Crown’’ urmareste povestea de actiune a unui elev tanar de liceu care este tarat intr-un razboi, posedand o abilitate care il va ajuta sa descopere secretele GHQ, Funeral Parlor si Lost Christmas. Cu toate acestea, el va afla in curand ca adevarul vine la un pret mult mai mare decat ar fi putut vreodata sa-si imagineze. Va las pe voi sa aflati ce se va intampla in continuare.

2. Tengen Toppa Gurren Lagann

Intr-un viitor indepartat, unde umanitatea traieste sub pamant, fara sa cunoasca lumea de deasupra cu cer si stele. In micul sat Jeeha, Simon un copil timid care lucreaza ca sapator de tunele descopera un lucru ciudat care straluceste in timpul excavari.

Tengen Toppa Gurren Lagann

Intreprinzatorul Kamina, un tanar om cu o pasiune arzatoare ca soarele, este prieten cu Simon si formeaza o banda mica de “Frati”, “Echipa Gurren”, pentru a scapa din sat si a sparge tavanul pesterii pentru a ajunge la suprafata, care doar cativa cred ca exista.

3. Kuromukuro

In secolului XXI, Institutul de Cercetare Kurobe al Natiunilor Unite a fost infiintat in Japonia pentru a investiga un artefact vechi, descoperit in timpul construirii barajului Kurobe. Oamenii de stiinta din intreaga lume s-au adunat in unitate pentru a studia obiectul, in timp ce copiii lor se bucura de viata lor de zi cu zi, mergand la Mt. Tate International High School.

Kuromukuro

Yukine Shirahane, o fetita rezervata liceului, este fiica directorului de stiinta al centrului. In timp ce isi viziteaza mama ei la institut, Yukina reuseste sa rezolve o parte din puzzle-ul artefactului. Spre surprinderea ei, il intalneste pe Kennosuke Tokisada Ouma, un tanar samurai din epoca Sengoku.

Ca o amenintare care se apropie de spatiul cosmic, Yukina, alaturi de Kennosuke, lupta pentru apararea Pamantului impotriva fortelor invadatoare. Pe parcurs, ea descopera misterul din spatele lui Kennosuke si motivul pentru care este determinat sa o protejeze.

4. Eureka Seven

Ao Fukai e un baiat de 13 ani ce traieste in Prefectura Okinawa din Japonia, pe o insula numita Iwadojima,​ impreuna cu Doctorul Toshio Fukai, inca de cand mama lui a disparut in urma cu 10 ani.

Cand o organizatie​ misterioasa ataca Coralul Scub ce se afla in apropierea insulei, Ao, fara sa vrea, este prins in lupta si reuseste sa​ activeze un robot numit Nirvash, robot ce pana la intalnirea lui Ao nu a mai putut fi activat, in timp ce acesta​ este transportat de Fortele de Autoaparare.

Eureka Seven

De aici incepe aventura lui Ao. Oare va merge pe urmele lui Renton,​ devenind membru al unei organizatii ca Gekkostate, incercand sa salveze coralienii, sau va fi de partea cealalta?​ Oare armata va incerca sa-l constranga sa fie de partea lor, din timp ce Nirvash-ul il asculta doar pe el? Va gasi​ oare o partenera ca Eureka? Va las pe voi sa gasiti raspunsuri la aceste intrebari.

5. Aquarion Evol

120.000 de ani au trecut in aceasta lume si povestea lui Apollon si a lui Silvia a devenit o poveste pentru copii pe care acestia o numesc Cerurile Aquarion-lui (Skies of Aquaria). Abductorii vin de pe planeta Altair pe pamant(Vega) pentru a invada si pentru a rapi oameni.

Aquarion Evol

Academia Aquaria exista pentru a antrena femei si barbati pentru a folosi Aquaria, dar nu se pot uni niciodata din cauza unor pietre numite „Guize Stones”, ele blocheaza o unire impura intre femeie si barbat. Povestea ii urmareste pe Amata si Mikono Suzushiro intrand in Deave si luptandu-se cu Abductorii.

Daca aveti sugestii pentru alte topuri din lumea anime-urilor imi puteti lasa in rubrica de comentarii.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.