Qualcomm, în cadrul conferinței sale de presă de la Mobile World Congress (2018), a lansat marți seria Snapdragon 700 Mobile Platform ca fiind următoarea gamă de sisteme de procesoare (SoC) pentru dispozitive accesibile. Noua gamă Snapdragon este proiectată să ofere caracteristici și performanțe care erau anterior exclusive la seria Snapdragon 800 premium. Acesta include, de asemenea, suportul AI prin intermediul dispozitivului Qualified Artificial Intelligence Engine (AIE), care a fost anunțat săptămâna trecută și vizează accelerarea experiențelor utilizatorilor cu privire la dispozitive AI pe dispozitive.

Seria Snapdragon 700 este tentată să livreze de două ori performanța AI și o eficiență energetică mai mare de 30% comparativ cu Snapdragon 660 SoC de anul trecut. Noile arhitecturi din gama Snapdragon 700 oferă computere eterogene printr-o combinație a unui procesor dedicat Hexagon Vector, subsistemului Adreno Visual Processing și CPU Kryo. În mod specific, pentru a aduce AI la o gamă largă de dispozitive mobile în viitor, seria Snapdragon 700 utilizează Qualcomm AI Engine multi-core. Există, de asemenea, suport pentru LTE, noile standarde Wi-Fi și Bluetooth v5.

Pentru rezultate îmbunătățite ale imaginii, seria Snapdragon 700 utilizează Qualcomm Spectra ISP. Compania susține că noua dezvoltare va adăuga, de asemenea, “caracteristici profesionale ale camerei” la dispozitive viitoare, la prețuri accesibile. În plus, noua serie SoC va aduce Qualcomm Quick Charge 4+ în mainstream pentru a oferi o incarcare de pana la 50% a bateriei, in mai putin de 15 minute.

Qualcomm nu a dezvăluit nicio informație despre partenerii OEM care optează pentru seria Snapdragon 700. Cu toate acestea, compania a menționat, în timpul interacțiunii cu mass-media, că eșantioanele comerciale ale noii serii SoC vor fi livrate clienților în prima jumătate a acestui an.

Alături de seria Snapdragon 700, Qualcomm, la conferința sa MWC a dezvăluit dezvoltarea noilor soluții de module Snapdragon 5G care vor ajuta producătorii de echipamente originale să permită suportul de 5G pe viitoarele lor dispozitive mobile.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.