Pierderea datelor si serviciile de recuperare hard

Am stat de vorba cu cei de la recuperaridate.ro, care se ocupa de servicii recuperare hard.  Asta inseamna ca daca o persoana fizica sau o firma isi pierde din greseala date critice pentru ca hardul crapa (si nu exista back-up), baietii acestia sunt specialisti in re-aducerea datelor in prim plan (fie ca e vorba de poze, documente critice, rapoarte, date importante sau alte tipuri de fisiere).

Pierderi de date logice si fizice

Cererile pe care le primeste o firma de recuperare a datelor sunt din cele mai diverse, dar de cele mai multe ori utilizatorul nu-si poate accesa datele pentru ca hard diskul sau SSD-ul s-a defectat mecanic sau fizic. In afara de recuperarea RAID, pierderile de date se clasifica in doua tipuri:

– Pierderi de date logice: acestea ar fi datele care nu mai sunt accesibile pentru un hard disk sau un SSD bun, functional si care sunt inaccesibile din cauza stergerii, partitiilor corupte, stergerii partitiei, formatarii, reinstalarii, virusilor etc. Pe scurt, suportul de stocare (HDD/ SSD) este in stare buna, dar sistemul de fisiere (file system) are o problema sau datele gazduite pe file system sunt latente ori corupte.

– Pierderea de date fizice: datele nu mai sunt accesibile, pentru ca suportul de stocare, cum ar fi un hard disk sau SSD, nu mai functioneaza. Unitatile de hard disk nu pot fi operationale din cauza deteriorarii PCB (Printed Circuit Board), a insuficientei capului de citire/ scriere etc.

Multi utilizatori casnici se vor indrepta spre tutoriale web pentru a obtine mai multe informatii sau pentru a incerca o recuperare hard disk pe cont propriu. Din pacate, cei mai multi utilizatori nu vor putea face o recuperare hard acasa, pentru ca aceasta este o operatiune destul de minutioasa, care necesita o multime de abilitati si cunostinte tehnice, precum si experienta.

Care sunt cele mai bune unitati de stocare?

Specialistii de la Recuperare Hard spun ca sunt intrebati frecvent care este cel mai bun hard disk sau SSD pentru stocarea datelor, pentru a preveni pierderea datelor.

Raspunsul lor:  nu exista un raspuns cert la aceasta intrebare.

Iata de ce: Toate hard diskurile, SSD-urile sau orice alt tip de suport de stocare autonom, sunt vulnerabile la o serie de factori si se poate defecta. Cu toate acestea, producatorii de hard diskuri ofera niste indicatori care pot fi orientativi.

De exemplu, MTBF este un calcul matematic efectuat de producatorii de unitati de stocare pentru a calcula speranta de viata a unui hard disk. Sigur, acest lucru este ipotetic si nu poate fi garantat. Singura modalitate de a asigura o mai buna masura de securitate pentru date este de a avea copii redundante ale datelor. In ceea ce priveste calitatea unui hard disk, mai mult factori intra in joc vis-a-vis de viteza, rate de transfer, memorie etc.

Pentru recuperare hard click aici recuperaridate.ro

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.