Foarte multe dispozitive electronice moderne folosesc unitati SSD fiabile in loc de hard diskurile clasice. Un SSD sau o unitate SSD este un tip de dispozitiv folosit pentru stocarea datelor. Se folosesc media SSD0-uri cum ar fi Flash Memory sau DDR RAM pentru a citi si scrie date. Aceste cipuri de memorie inlocuiesc hardurile standard, stocand datele persistente in siguranta. Procesul acesta rezolva limitarile stocarii clasice pe discul in miscare.

Datele de pe un SSD pot fi accesate mai repede, comparativ cu un hard disk standard. Acest lucru se intampla pentru ca datele SSD, spre deosebire de datele de pe un hard disk, pot fi accesate in mod aleatoriu in acelasi timp. Nu exista o interfata de scriere/ citire in acest caz. SSD-ul este mai dur, capabil sa reziste socurilor, temperaturilor extreme, vibratiilor fizice si chiar unui anumit tip de magnetism. Acest lucru devine cu atat mai frustrant atunci cand un SSD se defecteaza.

Despre pierderea si recuperare date de pe SSD

SSD-urile, la fel ca toate memoriile tip SSD, au un numar limitat de cipuri de scriere/ citire. Sunt de asemenea, susceptibile la pierderi bruste de energie, la supratensiuni electrice si la magnetism foarte puternic. Desi datele sunt de obicei sigure pe un SSD, exista momente in care poate fi necesara recuperarea datelor de pe un SSD, de catre un profesionist.

Un dispozitiv SSD de inalta performanta va utiliza in general un controler hardware complex. Aceasta arhitectura este adesea mai complexa decat cea prezenta intr-un sistem RAID tipic. Fiecare producator de SSD va utiliza algoritmi siguri care mapeaza datele pe SSD. Acest lucru face ca recuperarea unui neprofesionist sa fie dificila – aproape imposibila.

Recupare date de pe SSD

Recuperaridate.ro utilizeaza cele mai moderne tehnologii pentru recuperarea datelor pierdute de pe un SSD. Utilizam o suita completa de instrumente specializate pentru a lucra pe majoritatea marcilor si modelelor de SSD-uri. Pentru ca fiecare producator foloseste un hardware si un software proprietar, fiecare recuperare date de pe SSD trebuie tratata ca fiind unica. Tehnicienii nostri ofera o gama completa de servicii pentru recuperarea datelor de pe SSD. Datele sunt recuperate cu atentie de pe dispozitivul SSD defectat.

Dispozitivele electronice sunt sensibile la praf si la socuri statice. Recuperarea datelor de pe SSD-uri poate impiedica o munca delicata ce expune componentele interne vulnerabile la o posibila contaminare. Acest lucru poate face recuperarea datelor de pe SSD aproape imposibila.

Pentru recuperarei date de pe hdd si ssd, inclusiv recuperare de date raid, accesati www.recuperaridate.ro

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.