uTorrent este cel mai popular client BitTorrent din lume, cu peste 150 de milioane de utilizatori activi lunar in intreaga lume. Astazi am aflat ca este pe cale sa faca cea mai mare schimbare din istoria sa.

In timp ce pirateria online a avut de suferit in ultimii ani, se pare ca piratii de pe Web au acum ceva nou ce astepata cu nerabdare, deoarece creatorul BitTorrent a anuntat ca uTorrent va face in curand o tranzitie (mutare) la browserele de internet. Interesant este faptul ca utilizatorii nu vor trebui sa instaleze aplicatii de browser separate pentru a obtine aceasta experienta, dar o vor obtine de la browserele existente.

Creatorul BitTorrent, Bram Cohen, a spus ca “noua revizie” a clientului uTorrent va rula in browser-ul implicit al utilizatorului si va oferi o “experienta mai buna” decat versiunea curenta, conform unui raport al TorrentFreak. Cu aceasta tranzitie, clientul uTorrent din browser va fi capabil sa utilizeze widget-uri moderne, iar dezvoltatorii vor putea, de asemenea, sa integreze un serviciu de streaming mult mai imbunatatit, bazat pe noua tehnologie, arata TorrentFreak.

In mod special, noua versiune a clientului uTorrent va purta cateva elemente din browser-ul Maelstrom, aflat acum in posesia companiei. La fel ca serviciile obisnuite de streaming disponibile pe Internet, noua versiune a clientului va putea, de asemenea, sa permita utilizatorilor sa faca streaming video de pe torrente. Deoarece clientul va functiona cu browserul existent al utilizatorului, este probabil sa fie o schimbare convenabila care ar putea imbunatati experienta utilizatorului in mod substantial.

Cu toate acestea, se pare ca societatea isi da seama ca impingerea unei astfel de schimbari majore la clientul torent poate aduce rezultate nu tocmai bune daca utilizatorii nu reactioneaza pozitiv la acesta. De asemenea, acesta este si motivul pentru care tranzitia catre browser va fi impinsa la scara larga numai dupa obtinerea de feedback de la utilizatori.

“Suntem foarte, foarte sensibili, stim ca oamenii folosesc uTorrent de foarte mult timp si il iubesc asa ca suntem foarte, foarte sensibili la asta si vom fi siguri ca oamenii vor simti ca este un upgrade reusit, nu ca am distrus experienta “, a spus Cohen, citat din raport.

Va trebui sa asteptam si sa vedem cum se formeaza noua versiune a clientului uTorrent si cum este primita de utilizatori atunci cand va fi lansata pe scara larga de companie.

Sursa

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.