Nokia P1 va fi varf de gama si va fi lansat la MWC 2017

Nokia revine in forta in 2017, avand deja anuntate 3 modele noi de smartphone si pregatind si alte lansari. Marea surpriza este reprezentata de integrarea sistemului Android. HMD Global, compania care detine acum brandul Nokia, a hotarat sa intre in lupta Android.

Nokia P1 este varful de gama al seriei de telefoane noi cu Android si urmeaza sa fie lansat la MWC 2017. Marea revenire a acaparat atentia tuturor, ceea ce a dus si la dezvaluirea prin diverse metode a mai multor aspecte despre mult-asteptatul telefon.

Snapdragon 835, senzor de amprenta si Android 7.0
In primul rand, se stie ca Nokia P1 va avea un design similar cu Sharp Aquos Xx3. Acesta este un alt telefon lansat de HMD Global, aflat deja pe piata in Japonia. Designul va fi rezistent la apa si la praf, iar modelul va fi disponibil in doua dimensiuni, respectiv 5.2 inch si 5.5 inch. Ambele versiuni vor fi dotate cu ecrane AMOLED QHD cu rezolutia de 2560×1440 de pixeli.

Camera foto a fost intotdeauna un element important pentru telefoanele Nokia, iar in cazul de fata lucrurile au fost aduse la cel mai inalt nivel. Nokia P1 ar urma sa aiba o camera principala cu lentile Carl Zeiss de 22.6 MP.

La nivel hardware, Nokia P1 va deveni o competitie importanta pentru Samsung si HTC. Noul model se anunta a fi dotat cu un procesor Snapdragon 835, 6 GB de memorie RAM si 128 sau 256 GB spatiu pentru stocare. Procesorul este cel mai puternic de la Qualcomm, iar restul configuratiei arata ca este pregatita sa scoata maximum de la acesta.

Nokia P1 ar urma de asemenea sa aiba un senzor de amprenta si va rula sistemul de operare Android 7.0 Nougat.

Nu in ultimul rand, telefonul va fi dotat cu o baterie de 3500 mAh, cu suport pentru incarcarea rapida. In ceea ce priveste pretul, se speculeaza ca Nokia P1 va avea un pret in jurul sumei de 800 de dolari pentru varianta de 128 GB si 959 de dolari pentru cea de 256 GB.

Cei de la Nokia sunt cu siguranta unul din cele mai asteptate branduri de la MWC 2017. MWC este cel mai important eveniment anual din industria de telefoane mobile, iar anul acesta va avea loc in perioada 27 februarie – 2 martie. Sa salvam asadar data in calendar si sa vedem cum arata si cum se prezinta cele mai importante telefoane ale anului!

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.