Contrar dezvoltării recente a companiei Samsung, Nimbus Data, bazată pe Irvine, California, a lansat ExaDrive DC100 ca cea mai mare unitate SSD cu cea mai mare capacitate din lume, cu spațiu de stocare de 100 terabytes (TB). Noua unitate SSD este oferită de peste trei ori capacitatea celui mai apropiat competitor și atrage 85% mai puțină putere pe TB. Acest lucru ajută la reducerea costului total al proprietății pe TB cu 42% în comparație cu SSD-urile concurente ale întreprinderii, după cum susține compania.

Bazat pe factorul de formă de 3.5 inch și interfața SATA, ExaDrive DC100 oferă o compatibilitate prin plug-and-play. De asemenea, se pretinde că furnizează până la 100.000 IOPS (operațiuni de intrare / ieșire pe secundă) și transfer de până la 500 MBps. În plus, unitatea utilizează tehnologia 3D NAND care permite stocarea a 20 de milioane de melodii, 20 000 de filme HD sau 2 000 de dispozitive iPhone în valoare de date.

Din perspectiva întreprinderii, Nimbus Data spune că un singur rack de la ExaDrive DC100 poate realiza peste 100 de petabytes de capacitate brută. De asemenea, Centrele de date ajută la reducerea costurilor cu energia, răcirea și rafturile cu 85% pe TB, dând un alt motiv întreprinderilor să treacă la cel mai recent SSD. În plus, noua serie ExaDrive DC este evaluată să coste cu 42 de procente mai puțin pe TB pe o perioadă de cinci ani, comparativ cu SSD-urile existente. Acest lucru contribuie în principal la reducerea costului total al proprietății (TCO).

ExaDrive DC100 este protejat cu o garanție nelimitată de anduranță timp de cinci ani și are un timp mediu între eșecuri (MTBF) de 2,5 milioane de ore. Compania menționează, de asemenea, că există condensatori încorporați pentru protejarea datelor tamponate în cazul unei pierderi bruște de putere. În mod similar, unitatea are criptare, mai multe procesoare ECC și o caracteristică protejată de ștergere securizată pentru a asigura securitatea datelor.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.