HP a lansat noul Spectre x360 de 13 si 15.6 inch

Zilele acestea HP a lansat noul SPECTRE x360 in variante cu ecran de 13 si 15.6 inch. Prezentat la CES 2018, noul Spectre este lansat oficial. Compania aduce un refresh acestei serii prin lansarea celor doua modele de 13 si de 15 inch, versiuni ce au primit design nou “gem cut” obinut printr-un procedeu utilizat in industria bijuteriilor (slefuire). Practic, noul design are aspect angular cu o combinatie de unghiuri drepte si colturi ascutite, dar si usoare rotunjiri pe extremitati.

Tot in zona de desing putem adauga faptul ca HP a inclus un port USB-C exact in unul din colturile laptopului in vederea imbunatatirii zonei de cable management. Asa cum toti ne-am asteptat, HP a echipat noua serie Spectre x360 cu procesore Quad-Core si Six-Core Intel din a 8-a generatie.

Una din marile promisiuni ale noului Spectre x360 de 13 inch este durata de viata a bateriei care este considerata cea mai buna baterie de pe un laptop quad-core convertibil cu cele 22.5 ore de autonomie. Impresionant nu-i asa? Desi pe site-ul oficial la prezentarea produsului sunt trecute date care indica pana la 15 ore de autonomie a bateriei. Pana la teste oficiale ale utilizatorilor nu vom sti exact daca se pot ajunge la performante de pana la 22 ore de autonomie.

In ceea ce priveste performanta, HP pune la dispozitie pe cele doua echipamente pana la 16GB meemorie RAM, pana la 1TB spatiu de stocare SSD de tip NVMe M.2 si optional suport pentru SIM LTE Intel eSIM.

Ambele versiuni vor avea ecrane cu rezolutie FullHD sau 4K. Modelul de 15.6 inch este destinat utilizatorilor din zona de fotografie, dezvoltare web, design sau oricine are nevoie de un procesor si o placa grafica buna.

La partea de grafica, HP a ales sa schimbe furnizorul de chipset-uri video alegand sa lucreze cu Nvidia in detrimentul celor de la AMD Radeon. Pe aceste doua serie nu vom vedea placi video mai pefrormante de 1050ti, din pacate..

Ambele serii de laptopuri convertibile sunt deja disponibile in SUA si pot fi comandate. Nu stim cu exactitate cand vor ajunge oficial si in Romania, dar cel mai probabil in prima partea a anului viitor le vom vedea pe rafturile magazinelor de la noi. Pretul de start pentru modelul de 13 inch este de 1149 dolari, iar pentru varianta de 15.6 inch pretul de pornire este de 1389 dolari. In acest moment pot fi comandate direct de pe site-ul oficial HP.

Sursa foto: theverge.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.