Google se pretinde că a achiziționat Lytro, o pornire a imaginilor, care construiește în prezent o tehnologie proprietară de câmpuri luminoase pentru a spori experiențele realității virtuale (VR). Noua mișcare vine ca o completare la experimentele pe câmpurile Google pe care le-a dezvăluit săptămâna trecută. Este probabil să ajute compania să-și extindă platforma Daydream VR lansată în noiembrie 2016. Mountain View, Lytro, cu sediul în California, și-a început călătoria în lumea imagistică ca o companie de aparate de fotografiat lansând primele camere de lumină pentru consumatori de lumină în 2012 , deși a distins existența sa în spațiul VR prin aducerea lui Lytro Immerge, pretinde că este prima soluție luminoasă pentru VR din lume.

Potrivit TechCrunch, achiziția este evaluată la mai mult de 40 de milioane de dolari și este descrisă de o sursă ca o “vânzare de active”. Aceasta sugerează că Lytro își poate menține proprietatea asupra evoluțiilor existente chiar și după încheierea achiziției. Cu toate acestea, nici Google, nici Lytro nu au dezvăluit până acum nicio informație despre acord. Se pare că Google nu ar obține doar tehnologia și resursele deținute de Lytro, ci și cele 59 de brevete care se referă în principal la dezvoltarea imaginilor digitale.

Fondată în 2006 de către absolventul Universității Stanford Ren Ng, Lytro a câștigat o popularitate uriașă pentru construirea camerelor de lumină. În timp ce prima cameră Lytro a debutat într-o formă de telescop, compania a lansat, în 2014, upgrade-ul cu o construcție asemănătoare DSLR. În 2016, compania a adus Lytro Cinema ca un sistem de captare a câmpului de lumină pentru conținut cinematografic.

Lytro are la bord capitalii de risc de vârf, printre care Andreessen-Horowitz, Greylock Partners, NEA și Correlation Ventures. În plus, în 2011, s-a raportat că fostul CEO al Apple, Steve Jobs, s-a întâlnit chiar cu Ng pentru a îmbunătăți experiența camerei pe iPhone.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.