De ce sa alegi un aparat foto Mirrorless?

Daca te afli in postura de a cocheta cu fotografia, ai auzit probabil de distinctia aparat mirrorless – aparat DSRL. In articolul de fata vei afla de ce sa alegi un aparat foto Mirrorless si ce avantaje iti aduce un astfel de model.

Ce este un aparat mirrorless?
Un aparat mirrorless este un aparat foto aflat ca nivel de performanta intre camerele foto compacte si aparatele DSLR. Un astfel de aparat este dotat cu lentile/obiective interschimbabile (spre deosebire de cele simple compacte) si are un sistem optic ce nu cuprinde componentele de oglinda si vizor (componente ce definesc un aparat DSLR).

Care sunt avantajele unui aparat foto mirrorless?
Un prim avantaj al aparatelor mirrorless este reprezentat de dimensiuni. Aceste aparate sunt mai mici decat cele DSLR, avantaj ce le face mult mai usor de transportat si de utilizat. Aparatele mirrorless sunt astfel foarte utile pentru fotografii aflati mereu in miscare, care au nevoie de un aparat care sa le ofere un suport optim. Aceste aparate sunt in acelasi timp mai usoare, avand o greutate maxima in jur de 300 de grame.

Un avantaj important este apoi reprezentat de autofocus. Majoritatea modelelor mirrorless actuale au autofocus continuu si ofera rezultate foarte atractive. Cu un astfel de aparat putem realiza pana la 10 cadre pe secunda.

Nu in ultimul rand, un avantaj esential este faptul ca sistemele optice mirrorless sunt mai recente si prin urmare sunt optimizate pentru a fi folosite la cele mai mari rezolutii. Cele mai multe aparate mirrorless sunt dotate cu lentile mai performante, mai interesante si totodata mai accesibile decat cele pentru aparatele DSLR. Spre deosebire de camerele foto compacte, la un aparat mirroless poti schimba obiectivele in functie de tipul de fotografii pe care vrei sa le realizezi. Un mirrorless ofera mult mai mult control asupra fotografiilor si o calitate superioara.

Dezavantajele aparatelor mirrorless scad pe zi ce trece. Trebuie sa ai totusi mare atentie atunci cand cumperi un astfel de aparat, pentru a le combate cat mai mult. Atentie mare asadar la durata de viata a bateriei, aceasta reprezentand principalul dezavantaj. Alege un model care sa iti ofere o autonomie suficient de mare pentru tipul si nivelul tau de activitate.

In concluzie, un mirrorless ofera foarte multe avantaje si reprezinta o alegere perfecta pentru orice amator care vrea sa aiba mai mult control asupra fotografiilor sale, fara a se avanta insa asupra unui DSLR mai complicat, mai greu si mai scump.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Leave a Reply

Your email address will not be published.