Actualizarea Windows 10 Creators Update a facut asistentul Cortana mai inteligent. Acesta va poate oferi versuri si cantece in Microsoft Edge si sa obtina scoruri pentru un joc in desfasurare. Mai important, se poate sincroniza cu notificarile Android pe Windows 10. Aceasta este o caracteristica noua care are nevoie de o mica configurare, dar este destul de buna.

De asemenea, notificarile nu sunt inca interactive, nu puteti trimite raspunsuri la un mesaj pe care l-ati primit in Hangouts sau altundeva. In prezent, puteti sa sincronizati numai notificarile Android pe Windows 10, dar sa nu interactionati cu acestea. Functia functioneaza prin Cortana pe desktop. Tot ce trebuie sa faceti este sa instalati aplicatia Cortana pe telefonul dvs. Android.

De ce aveti nevoie :

  • Windows 10 Creators Update. Aceasta este o caracteristica care functioneaza numai cu aceasta actualizare.
  • Aplicatia Cortana pentru Android.

Atentie ! In cazul in care va apare o problema de compatibilitate la descarcarea aplicatiei Cortana pe Android,  chiar daca Play Store spune ca exista, in realitate nu exista nici una.

Configurare Cortana pe Android

Instalati aplicatia Cortana pe telefonul Android si rulati-o. Va va cere o serie de permisiuni. Dupa ce i-ati acordat permisiunile necesare, conectati-va la contul dvs. Microsoft. Acesta trebuie sa fie acelasi cont pe care il utilizati pe desktop.

Dupa ce v-ati conectat, atingeti pictograma profilului din partea dreapta sus si accesati setarile aplicatei Cortana. In ecranul Setari, apasati ‘Sync Notifications’. Activati notificarile de aici. Aplicatia va cere permisiunea suplimentara de a primi notificarile. Dupa ce activati sincronizarea notificarilor pentru aplicatii, va trebui sa selectati aplicatiile pentru care doriti sa fie sincronizate notificarile.

Activati sincronizarea notificarilor pe Windows 10

In Windows 10, asigurati-va ca utilizati contul Microsoft. Daca utilizati un cont local, nu veti putea sa sincronizati notificarile Android pe Windows 10. De asemenea, trebuie sa activati Cortana.

Deschideți Cortana și faceți click pe pictograma de setari din coloana din stanga. Derulati in jos pe ecranul de setari si activati optiunea  ‘Send notifications and information between devices’ (Trimiteti notificari si informatii intre dispozitive).

Cand primiti o notificare noua pe telefonul dvs. Android, veti primi o alerta pe desktop. Alerta, in mod normal, apare destul de rapid. Veți primi alerte pentru aplicatii, daca bateria dvs. este scazuta si altele.

Puteti sa refuzati notificarile manual, daca nu acestea vor disparea dupa o perioada de timp, in functie de setarile de notificare.

Sursa

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.