Vanzarile iPhone au scazut in primul trimestru din 2017. Vezi ce rezultate financiare a inregistrat Apple.

Anuntata de Apple inca din luna Aprilie a acestui an, conferinta de presa de ieri a avut in centrul atentiei prezentarea rezultatelor financiare pentru T1 2017. Ceea ce ne intereseaza pe noi este cat a vandut Apple prima parte a acestui an si care au fost cele mai cautate modele si care este segmentul care a inregistrat cea mai mare crestere in aceasta perioada.

Apple a anuntat ieri rezultatele financiare din primul Q al acestui an, iar primul aspect important discutat a fost despre scaderea usoara a vanzarilor in departamentul de smartphone-uri acolo un iPhone nu a mai inregistrat cresteri asa cum se astepta toata lumea si nici nu a urmat trendul de crestere din ultimul trimestru din 2017 unde au fost anuntate si vanzari record. Scaderea vanzarilor a fost de 1% si s-a raportat la aceeasi perioada a anului trecut cand au fost vandute 51.2 milioane de unitati, fata de 50.8 milioane cat au fost vandute in acest an.

A treia categorie de majora din cadrul Apple este reprezentata de iPad, care a inregiastrat o scadere de 9 procente raportate la vanzari de 8,9 milioane de unitati, fata de 10,25 milioane vandute anul trecut in aceeasi perioada.

In ciuda acestui fapt, Apple a inregistrat cresteri in general, incasand aproximativ 53 miliarde de dolari in primele 3 luni ale acestui an, o crestere de 5% de la an la an. In acest sens putem discuta despre produsele Mac-Apple, care au fost vandute in numar de 4,2 milioane de unitati in primul trimestru din 2017, ceea ce inseamna o crestere de 4 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Apple tine sa ne aminteasca faptul ca Q1 2017 este al doilea trimestru consecutiv in care segmentul Mac inregistreaza cresteri.

Daca tot suntem la acest capitol putem aminti si de faptul ca Apple Watch, Apple TV, Apple Music si alte produse din segmentul wearable au cunoscut cresteri de pana la 31% in acest prim Q din 2017.

Per total comapnia cu sediul in Cupertino-California a inregistrat cresteri in ceea ce priveste vanzarile totale de device-uri Apple, insa lucrurile nu stau foarte bine pentru ei la capitolul iPhone, segment in care rivalul de temut Samsung, tocmai a lansat Galaxy S8, un telefon care ofera destul de multe invoatii pe care iPhone nu le are momentan.

Sursa: engadget.com

Poti comenta si pe Facebook

About The Author

Marian Calinescu

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Asus F550JX - i7 4720HQ, 15" FHD, 8GB DDR3, 120GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 950M 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung S6 si cu un Nikon D3000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.