Daca doriti sa partajati fisiere si foldere in mod anonim, puteti face acest lucru prin reteaua Tor folosind OnionShare. Acesta este usor de utilizat, aplicatia va permite, de asemenea sa transferati fisiere de orice dimensiune. Puteti monitoriza chiar progresul descarcarii fisierului.

Exista o serie de moduri, pe care le puteti folosi pentru a partaja fisiere pe internet, cum ar fi Google Drive, Dropbox, si alte optiuni de stocare cloud, acestea fiind printre primele preferinte. Dar, toate aceste optiuni de partajare de fisiere se incadreaza scurt in ceea ce priveste anonimatul. Asta inseamna ca este posibil sa se cunoasca detalii cu privire la ceea ce este partajat. Poate, e greu pentru oamenii obisnuiti ca noi, dar pentru utilizatorii avansati, hackeri, etc. este doar un fleac.

OnionShare este solutia care furnizeaza acoperirea anonimatului utilizatorilor in timpul schimbul de fisiere pe internet intr-un mod P2P. S-ar putea sa fi ghicit cu privire la numele OnionShare; este legat de reteaua onion, adica Tor. Acesta utilizeaza reteaua Tor si permite utilizatorului sa partajeze fisiere in mod anonim. Asa ca, daca va ganditi la a fi urmatorul Snowden, atunci OnionShare s-ar putea sa va ajute in vreun fel. Si chiar daca nu sunteti, OnionShare poate ridica bariera dimensiunii fisierului pentru dvs.

OnionShare utilizeaza reteaua RPT pentru a partaja fisierele. Asa ca, trebuie sa aveti browser-ul Tor, pe care il puteti descarca de aici.

Dupa descarcare, executati fisierul EXE si extrageti folder-ul Browser-ului Tor undeva, de preferinta pe desktop. Acum, rulati ‘Start Tor Browser “din folder-ul pe care l-ati salvat.

Cum poti utiliza OnionShare pentru a transfera fisiere prin reteaua Tor:

  • OnionShare se poate descarca de pe site-ul sau oficial de aici. Este disponibil pentru sistemele de operare Windows, MacOS si Linux.
  • Instalati OnionShare.
  • Acum, deschideti aplicatia OnionShare din meniul de start.

  • Puteti utiliza ”Add Folder” si Add Files options, sau trageti fisierele direct in aplicatie.
  • Acum, faceti click pe ”Start Sharing”. Aplicația va genera automat un link .onion.

  • Pentru a partaja fisierul cu oricine, doar trimiteti link-ul folosind orice mijloace, cum ar fi e-mail.

Atentie !

Link-ul de descarcare va functiona numai in cazul in care persoana foloseste browser-ul Tor pentru a o deschide. Odata ce descarcarea fisierului porneste, puteti vedea progresul in aplicatie.

Mai mult decat atat, daca doriti sa partajati fisierul (sau fisierele) cu mai multe persoane, debifati caseta de selectare pentru Oprirea paratajarii automate (”Stop sharing automatically”).

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.