Ati achizitionat si configurat primul dispozitiv Android si sunteti pe cale de a parasi platforma iOS. Cu toate acestea, nu aveti mesajele SMS vechi. Pentru unii utilizatori, nu este o problema. Pe de alta parte, alți utilizatori pot avea mesaje care contin informatii importante cu privire la locul de munca sau alte lucruri personale.

Daca esti al doilea tip prezentat mai sus, probabil ati cautat cea mai simpla metoda pentru a transfera mesajele SMS de pe iPhone pe Android. Intr-adevar migrarea mesajelor de la iPhone la Android nu este usoara, dar nu imposibila.

Astazi va vom explica pas cu pas ce trebuie sa faceti ca sa transferati mesajele SMS de pe iPhone la orice dispozitiv Android.

Pasul 1: Extragerea mesajelor SMS de pe iPhone

Aceasta este cea mai consumatoare metoda de timp, pentru ca trebuie sa efectuati o copie de backup completa a iPhone-ului dvs. folosind iTunes. Iata cum:

 1. Descarcati iTunes de aici si deschideti-l pe PC-ul dvs. ;
 2. Conectati iPhone-ul la computer ;
 3. Din meniul de mai jos ‘’Backups’’ selectati optiunea ‘’This PC’’ , pentru ca backup-ul sa fie salvat in computer-ul dvs, iar apoi faceti click pe butonul ‘’Back Up Now’’ din stanga ;
 4. Acum tot ce va ramane de facut este sa asteptati pana cand tot procesul se termina .

Odata ce Backup-ul este complet, tot ce va ramane de facut este sa-l cautati . In functie de platforma, fisierul de backup va fi amplasat in:

 • Windows: C://Users/Username/AppData/Roaming/Apple Computer/Mobile Sync (where Username is the actual username)
 • Mac: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

In oricare dintre aceste dosare, veti vedea un numar de dosare denumite cu siruri aleatoarii de caractere. Gasiti folder-ul cu cel mai recent timestamp (care va fi cea mai recenta copie de backup), si apoi cautati fisierul numit 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28.

Copiati acel fișier pe dispozitivul Android in cauza. Se pune fisierul intr-o locatie de neuitat (cum ar fi folder-ul cu descarcarile dvs. de pe memoria interna sau un card SD extern daca este disponibil).

Pasul 2: Instalarea aplicatiei iSMS2droid

Acum trebuie sa instalati aplicatia necesara pentru a converti mesajele iPhone SMS la un format de Android care poate fi citit.

Iata ce trebuie sa faceti :

 • Deschideti Google Play Store de pe telefonul Android si descarcati aplicatia de aici
 • Odata ce aplicatia este instalata, deschideti-o, si apoi urmati acesti pasi:
 1. Din fereastra principal, apasati ”Select iPhone SMS Database”
 2. Navigati la fisierul copiat (de mai devreme)
 3. Apasati pe fisierul: 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28
 4. Apasati orice cand vi se solicita (daca doriti sa importati doar selectați mesaje, apasati Select si apoi selectati mesajele pe care doriti sa le importati)

Pasul 3 : Instalarea aplicatiei SMS Backup & Restore

In acest moment, ar trebui sa aiba o baza de date cu SMS-urile dvs. pe Android, care pot fi citite, salvate si gata pentru a fi restabilite. Pentru a face acest lucru in mod corespunzator, veti avea nevoie de o aplicatie care permite importarea bazelor de date SMS. Eu prefer SMS Backup and Restore. Instalati aceasta aplicatie (folosind instructiuni similare utilizate pentru a instala iSMS2droid), si apoi deschideti aplicatia atunci cand este complet descarcata.

Din meniul principal al aplicatiei SMS Backup & Restore, urmati acesti pasi:

 1. Apasati ‘’Restore’’
 2. Cand vi se solicita, apasati ‘’Custom Folder’’
 3. Apasati ‘’Browse’’
 4. Apasati pe sageata de sus (coltul din dreapta)
 5. Navigati la folderul SMSBackupRestore
 6. Apasati pe fisierul iSMS2droid.xml , pentru al putea folosi (acest lucru se va intampla numai in timpul primei utilizari)

In acest moment, trebuie sa alegeti o locatie pentru a fi utilizata pentru backup-uri (din nou, acest lucru ar trebui sa se intample numai dupa prima utilizare). Aveti posibilitatea sa utilizati locatia implicita sau un dosar personalizat – oriunde preferati dvs. Dupa ce ati localizat directorul de backup, apasati pe OK si apoi apasati OK inca o data.

Fereastra urmatoare (de mai jos), va permite sa selectati o optiune pentru a restaura toate mesajele sau un interval de date. Selectati ceea ce doriti, si apasati OK.

Pasul 4 : Finalul

In cele din urma, veti fi intrebat daca doriti ca SMS Backup and Restore pentru a verifica duplicate. Atingeți oricare ‘’No’’ sau ‘’Yes’’ (in functie de nevoile dumneavoastra). Dupa ce ati facut aceasta selectie, procesul de backup va incepe.

Atunci cand este finalizat procesul, veti primi, probabil, o solicitare de a reporni telefonul – face acest lucru pentru a se asigura ca aplicatia de mesagerie nu are probleme cu mesajele importate.

Ar trebui sa aveti acum toate mesajele SMS de pe iPhone pe dispozitivul Android !

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.