Începând de astăzi, Orange România devine unul dintre primii operatori din lume care aduce clienților săi Chat Messages, o evoluție a serviciului SMS.
Noul serviciu, disponibil tuturor clienților cu aplicația Android Messages, combină cele mai bune funcții de mesagerie dezvoltate în colaborare cu Google și cele mai bune informații de rețea bazate pe standardul Global RCS (Rich Communications Services).

Utilizatorii aplicației Android Messages pot vedea în timp real când interlocutorii tastează și când au citit mesajul, pot distribui imagini de rezoluție mare și conținut video; pot transmite emoji, GIF-uri, stickere, precum și mesaje audio; pot distribui locația și au opțiunea de a crea grupuri de chat cu familia și prietenii, dacă aceștia sunt utilizatori ai serviciului Chat Messages de la Orange.

Clienții au posibilitatea să trimită și să primească mesaje oriunde există acoperire pentru servicii mobile sau este disponibilă o conexiune Wi-Fi. Accesul la Chat Messages nu se taxează, pentru utilizarea acestuia se tarifează doar traficul de date consumat, conform planului tarifar deținut.

Lansarea serviciului în România este o premieră europeană pentru Orange Group. Serviciul va continua să fie dezvoltat în perioada imediat următoare, pe măsură ce vor fi adăugate noi funcționalități și vor fi integrate servicii furnizate de terți. Acesta va reprezenta o modalitate avansată și inteligentă de comunicare în timp real, complet interconectată între operatori.

Chat Messages este deja activ pe telefoanele Nokia 3, Orange Dive 72, Sony Xperia XZ Premium, Moto E4, Moto Z2 Play și Blackberry KEYone. Aplicația este totodată disponibilă pentru toți clienții Orange cu telefoane Android, cu sistem de operare 4.4, Kitkat sau versiunile superioare. Aplicația Android Message poate fi descarcată din Google Play Store și se va regăsi pre-instalată pe următoarele modele de telefoane Android comercializate de Orange.

Clienții care folosesc Chat Messages pot comunica chiar și cu cei care nu au un telefon cu Android Messages, întrucât tehnologia va transmite mesajul sub forma SMS, atunci când este necesar.

Așadar, indiferent de tehnologia folosită, mesajele vor ajunge întotdeauna la destinație. Toate Chat Messages sau SMS sunt păstrate în același loc, grupate pe contacte.

“Chat Message este o mișcare globală a industriei, de la serviciul simplu de SMS deja consacrat, către o experiență digitală de neegalat, pe care o oferim clienților noștri. Suntem mândri că eforturile noastre și colaborarea cu Google ne permit să aducem acest serviciu nou clienților Orange din România” a declarat Yves Martin, Chief Commercial Officer al Orange România.

Poti comenta si pe Facebook

About The Author

Marian Calinescu

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.