Care sunt cele mai cumparate smartphone-uri chinezesti

Datorita productiilor mari si de calitate a chinezilor, pana si romanii au inceput sa cumpere din ce in ce mai des telefoane chinezesti, smartphone-uri, datorita faptului acestea au un raport calitate-pret mult mai bun decat al celor de pe piata de la noi. Se pare ca chinezii pun accent pe functionalitate mare la preturi mici, mai mult decat pe design sau chiar mai mult decat pe un nume accesibil, avand o gramada de modele de telefoane putin diferite intre ele.

Printre cele mai cumparate smartphone-uri chinezesti se numara modelul Umi Super. Gasindu-se la un pret de 180 de dolari, acest telefon are ca si specificatiile technice un display Sharp LTPS de 5.5 inch, rezolutie FULL HD, un procesor MediaTek octa-core pe 64 biti la 2.0GHz, o memorie RAM de 4 GB, 32 de GB spatiu de stocare standard si un sistem de operare Android 6.0 Marshmallow.

LeTV X600, versiunea cu 32Gb spatiu de stocare, la doar 115 dolari este un alt telefon care a pus accentul pe raportul de calitatea mare la un pret mic, producatorul acestuia a dat lovitura pe piata epuizand stocul inca de luna trecuta. Ceea ce a determinat consumatorii sa cumpere acest model de telefon pe langa pretul avantajos a fost configuratia specifica foarte eficienta, un ecran de 5,5″ in spatele caruia se afla un procesor de 2.2GHz ruland pe 3Gb de RAM si un sistem de operare Android 5.0 Lollipop cu posibilitate de update la 5.5.

Un telefon care pe mine personal m-a incantat foarte mult, mai ales din cauza socurilor la care l-am supus si nu a prezentat “tulburari de memorie”, Xiaomi Redmi Note 3 este un smartphone care ocupa locul 2 al celor mai vandute telefoane chinezesti in intreaga lume, avand un pret de 180 de dolari. Chiar daca cel mai mare dezavantaj a fost lipsa posibilitatii de adaugare a unui card MicroSD, cei 32 de GB din fabrica sunt suficienti pentru oricine. Pe partea technica, aceasta copie de Note 3 beneficiaza de un ecran de 5.5″, octa-core X10, un sistem de operare Android 5.2 Lollipop cu interfata MIUI 7.

Totusi, cel mai vandut produs chinezesc este o varianta doar cu putin mai mare decat cea prezentat mai sus, Redmi Note 3, anume Redmi Note 3 PRO. Plusul care in aduce acest smartphone este camera de 16Mb, procesorul octa-core de 1.8 GHz dar in special bateria de 4050 mAh.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.