Canon a anuntat noul model EOS 5D Mark IV

Canon anunta lansarea mult asteptatei camera digitale EOS 5D Mark IV. Dupa ce primul zvon legat de noul model a aparut pe forumurile de specialitate cu aproape 4 ani in urma, Canon EOS 5D Mark IV intra puternic pe piata luna aceasta si conform presei de specialitate, nu va dezamagi.

Detaliile tehnice sunt pe masura asteptarilor, iar camera este construita cu o atentie la detaliu aproape fara precedent, chiar si pentru Canon. Cuvantul cheie pentru a descrie succesorul lui EOS 5D Mark III este inovatie, punctul de plecare al conceputului fiind feedback-ul primit de la utilizatori.

Programat pentru a fi lansat in magazine spre sfarsitul lunii, noul model Canon promite sa devina unul dintre cei mai puternici competitori pe piata in categoria sa de DSLR, cu un senzor CMOS impresionant de 30.4 pixel, procesor Digic 6+ si, poate cel mai important, optiuni de filmare in 4K la 23.98, 24, 25 si 30 dps. Este capabil de mod Burst Shooting la 7 frame-uri pe secunda multumita functiei de autofocus avansate, shutter-ului durabil si noului CPU mai puternic. Este dotat si cu trei moduri speciale silentioase: “silentios la viteza mare”, “silentios la viteza mica” si “un singur cadru silentios”.

Ecranul tactil are dimensiunea de 3.2″ si se foloseste in combinatie cu un nou buton AF de “Selectare zona” care faciliteaza alegerea punctului AF.

canon-eos-5d-mark-4

Video 4k de inalta fidelitate

Cele mai importante schimbari fata de popularul Canon EOS 5D Mark III nu sunt vizibile la exterior. Cu 60 de grame mai usor decat predecesorul sau, acesta dispune de tehnologia Canon Dual Pixel CMOS AF care urmareste subiectul in timpul filmarii unui video, ceea ce subliniaza din nou ideea ca punctul forte al acestui model va fi performanta sa pe partea de inregistrari video. Un alt argument puternic in favoarea acestei afirmatii este capacitatea de a trece de la video la modul foto.

Un nou senzor de rumina, Dual Pixel Raw, WiFi si GPS

Canon EOS 5D Mark IV se remarca prin inovatie si la capitolul senzor de lumina. Cu un noi sistem de analizare a luminozitatii – Intelligent Scene Analysis – este conceput pentru a putea analiza conditiile de luminozitate din mediul ambiant intr-o fractiune de secunda.

Cu un interval ISO de 100 pana la 32000 si posibilitate de extindere la 50 pana la 102400, aparatul este capabil de a realiza imagini de o claritate ireprosabila in cele mai diverse medii. Zgomotul este redus cu ajutorul algoritmului de procesare ce face posibila obtinerea unor rezultate de exceptie chiar si la luminozitate scazuta.

5d-mark-iv

In ceea ce priveste conectivitatea, gama de functii rafinate pana aproape de perfectiune plaseaza EOS 5D Mark IV ca lider de piata pe acest domeniu.

WiFi-ul incorporat face posibila operarea la distanta iar transferul de fisiere se realizeaza prin intermediul unor conexiuni securizate. GPS-ul permite includerea coordonatelor geografice in informatiile fiecarei imagini.

Noul sistem Dual Pixel Raw permite exportarea imaginilor in format DPRAW care vine cu mai multe capacitati de editare atunci cand sunt procesate cu ajutorul software-ului Canon Digital Photo.

Specificatii tehnice Canon EOS 5D Mark IV
Rezolutie: 30 Mpx
ISO: 100–32,000 (50–102,400)
Display: 3.2 inch touchscreen
Inregistrare video: 4K
Memorie: Compact Flash (UDMA7) si SD/SDHC/SDXC
Senzor: CMOS full-frame, 36 x 24mm
Procesor: DIGIC 6+Capacitate rafala: 7fps
Sensibilitate: ISO 100-25600 nativ (expandabil la 50-102400)
Built-in GPS, Wi-Fi si NFC

Preturi Canon EOS 5D Mark IV

  • 17.698 ron (varianta standard)
  • 20.998 ron (cu lentila 24-70 F4L)
  • 22.298 ron (cu lentile 24-105 F4L IS USM)

eos-5d-mark-4

Sursa foto: cinema5d.com

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.