Care este motivul pentru care nu trebuie sa iti incarci bateria telefonului complet

Din lipsa de timp sau din graba, majoritatea dintre noi nu abordeaza o metoda eficienta si calitativa atunci cand isi incarca telefonul mobil sau tableta. Cel mai rau obicei este acela de al pune la incarcat atunci cand este mai incarcat de 30 la suta din capacitatea maxima deoarece acest lucru o sa scada cu siguranta dramatic numarul de incarcari la care poate fi supusa bateria. Nu va ganditi ca dupa un anumit numar de incarcari aceasta nu se mai incarca, ci apar probleme cum ar fi descarcarea brusca sau inchiderea telefonului cu bateria incarcat.

Cea mai eficienta metoda de a iti incarca telefonul este atunci cand acesta are bateria la 10 la suta, iar timpul de incarcare este pana la cel mult 95%. Motivul pentru care nu ar trebui sa-ti lasi telefonul sa se incarce pana la 100 la 100 este acela ca, niciodata nu o sa fi atent sa il scoti exact cand trebuie, iar timpul in care smartphone-ul este incarcat la maxim dar este in continuare la incarcat duce la scaderea eficientei incarcatorului si la scaderea numarului de incarcari pe care le poate avea bateria. O baterie incarcata corespunzator trebuie sa dureze intre 3 si 5 ani.

Alte probleme des intalnite este obiceiul de a lasa telefonul la incarcat pe toata durata noptii, acest lucru scade semnificativ durata de viata a bateriei, fiind cel mai rau obicei si mai daunator pentru un telefon. Bateria o sa tina mai mult daca vei tine mereu telefonul incarcat intre 90 la suta si 40, deoarece intre aceste valori nu se produc alte fenomene chimice in baterie care sa o afecteze negativ.

Presupun ca ai observat ca la temperaturi ridicate sau scazute, bateria se descarca mai rapid. Ei bine, specialisti recomanda ca orice telefon sa fie folosit pana la 0 grade celsius cel mult, daca valoarea este mai scazuta acest lucru o sa afecteze durata de viata a bateriei, chiar daca cei de la Apple sau Samsung afirma ca telefoanele lor functioneaza fara probleme intre -20 si +50 de grade Celsius.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.