Android P, următoarea versiune a sistemului de operare mobil Google, va bloca aparent aplicațiile create pentru Android 4.1 și versiuni mai mici. La începutul acestei luni, Google a lansat previzualizarea Android P pentru dezvoltatori și se pare că va începe să blocheze aplicațiile prea vechi. Conform celor mai recente rapoarte, dezvoltatorii de aplicații vor avea acum obligația de a viza un nivel minim de API de 17, care este la fel ca Android 4.2. Acest lucru înseamnă, în esență, că aplicațiile de sub nivelul API vor înceta să funcționeze când Android P este lansat.

Un raport al Android Police prin intermediul Reddit a reperat o nouă clasă MIN_SUPPORTED_TARGET_SDK_INT care descoperă nivelul minim al API care este suportat de Android P. După cum am menționat, raportul a spus că nivelul minim al API pentru Android P definit de noua clasă este de 17. Reddit , detaliind un teardown API pentru Android P, de asemenea, spune că aplicațiile care vizează o valoare mai mică nu vor reuși să instaleze și să ruleze pe Android P.

În mod special, în previzualizarea Android P dezvoltator 1, Google avertizează utilizatorii atunci când afișează o aplicație veche și returnează mesajul “Această aplicație a fost construită pentru o versiune mai veche de Android și poate că nu funcționează corect. Încercați să verificați actualizările sau să contactați dezvoltatorul. ”

În decembrie, Google a declarat într-un post blog că noile aplicații trimise la Google vor trebui să vizeze versiuni de Android nu mai mult de un an. Deci, începând cu Android P, aplicațiile minime acceptate vor fi deasupra Android 4.2, iar noile aplicații vor trebui să vizeze Android 8.0 Oreo sau mai mult.

Nu este clar dacă Google va bloca aplicațiile vechi în întregime în versiunea finală Android P sau dacă va apărea doar inițial un avertisment, rămâne de văzut. Este posibil ca Google să încerce să îmbunătățească funcțiile de securitate cu Android P, pe care compania o face, de asemenea, prin blocarea aplicațiilor în așteptare de la accesarea camerei și microfonului smartphone-urilor.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.