Telefon ASUS ROG, ecran cu rata de refresh 90Hz, procesor Overclocked si racire Vapor cooling

Oare gaming-ul va ajunge popular si in randul utilizatorilor de telefoane mobile? In acest moment pionerii telefoanelor smart dedicate gaming-ului sunt cu siguranta Razer si Asus, cel din urma fiind la nivelul de lansare produs. Despre Razer Phone am discutat cand a aparut la PCGarage in stoc, insa astazi vom vorbi despre Asus ROG Phone, un proiect care se anunta promitator pentru impatimitii de gaming pe telefon.

Ce specificatii tehnice va avea Asus ROG Phone?

In principiu, ASUS ROG Phone va fi echipat cu cele mai performante componente pe care le poate avea un terminal cu Android in acest moment, diferenta urmand a fi facuta de catre Overclock, racire sau ecran.

  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 845 (2.96Ghz) Overclocked
  • Ecran: 6 inch 2160×1080 OLED screen with 90Hz refresh rate + HDR support
  • RAM: 8GB
  • Stocare: 128 or 512GB
  • Baterie: 4.000mAh
  • Audio: Dual front facing speakers and a headphone jack
  • Camera: 8MP camera frontala, Dual 12MP/8MP camera principala

Totusi, in afara de specificatiile amintite mai sus, Asus ROG Phone mai are cateva aspecte care ii pot ridica performantele la rang de arta. Smartphone-ul ASUS va avea o functie speciala, asemanatoare cu cea de pe Pixel 2 sau HTC Edge Sense, care activeaza “X Mode”, un modul care transforma estetica vizuala a player-ului de la albastru la rosu, optimizand astfel telefonul pentru pentru cele mai pretentioase jocuri prioritizand memoria RAM pentru gameplay si oprind automat alte procese care lucreaza in background.

Cu ce accesorii vine ASUS ROG Phone?
Asus s-a gandit si la gamerii impatimiti care nu ar utiliza ecranul tactil pentru a se juca jocuri pe telefon, creand astfel o serie de accesorii pentru ROG phone. In acest sens sens un prim accesoriu este reprezentat de gamepad-ul creat de Gamevice cu butoane pe ambele parti ale telefonului. Gamepad-ul functioneaza cu WiGig dock pentru conexiune wireless pe monitoare externe sau pe TV.

Un alt accesoriu care merita atentia noastra este un dock portabil TwinView care tranforma ASUS ROG Phone intr-un device cu ecran dublu. Acest accesoriu pare a fi un element dedicat streamerilor sau utilizatorilor care doresc sa fac multitasking in timpul jocului. TwinView are un ecran de 6 inch la o rezolutie 1080p, baterie suplimentara de 6000 mAh, dar si de difuzoare quad.

Pentru gamerii care prefera o experienta desktop, Asus a pregatit un dock Mobile Desktop Dock, similar cu cele de la Samsung, care poate fi conectat la un monitor cu posibilitate de adaugare mouse si tastatura. Practic, putem avea un Desktop pe Android in toata regula.

Cand va fi lansat si ce pret va avea ASUS ROG Phone?
In acest moment nu avem detalii suplimentare care sa ne indice pretul la care va fi lansat ASUS ROG Phone, dar nici data la care va fi lansat oficial. Presa de specialitate estimeaza ca la finalul lunii Septembrie a acestui an ar trebui sa il vedem deja in magazine, deci lansarea ar putea fi chiar in luna August, asa ca nu va trebui sa asteptam foarte mult.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.