Dezvoltatorul Fornite Battle Royale Epic va sprijini jocul pe mai multe platforme – Xbox One, PC, iOS și Android. Vestea a fost dezvăluită în timpul debutului Microsoft Inside Xbox difuzat sâmbătă, 10 martie. Anul trecut, dezvoltatorul a anunțat că utilizatorii PS4, PC, iOS și Android vor putea să joace împreună aceeași versiune a jocului. Mulțumită Sony și Microsoft, în ceea ce privește jocul pe mai multe platforme, proprietarii PS4 și Xbox One nu vor putea să joace împreună Fornite Battle Royale.

“Spre deosebire de ceea ce s-ar fi putut presupune, Microsoft a fost mult timp o voce de frunte în sprijinirea jocului cross-platform, conectarea jucătorilor prin PC, mobil și toate consolele. Am lucrat împreună cu ei în ultimele câteva luni pentru a face posibil acest lucru , și va aduce această funcționalitate jucătorilor Fortnite pe Xbox, împreună cu alte platforme”

Acest ton este interesant de spus, având în vedere faptul că, co-fondatorul Epic Games, Tim Sweeney, a lansat Microsoft pentru abordarea sa față de UWP și Windows 10 și impactul său asupra jocurilor cu câțiva ani în urmă.

Dacă, la fel ca oricine altcineva, vă întrebați de ce jucătorii Fortnite pe Xbox One și PS4 încă nu vor putea să se joace unul cu celălalt, iată o mică explicație de la Sony Worldwide Studios Head, Shuhei Yoshida, de ce PS4 și Xbox One cross-play nu e posibil.

“Pentru că PC-ul este o platformă deschisă, este mult mai simplă”, a spus Yoshida în martie 2016, când același subiect a venit cu referire la Rocket League. “Conectarea a două rețele diferite închise este mult mai complicată, așa că trebuie să lucrăm cu dezvoltatorii și editorii pentru a înțelege ceea ce încearcă să realizeze … De asemenea, trebuie să ne uităm la aspectul tehnic – și aspectul tehnic ar putea fi cel mai ușor. Trebuie să analizăm, de asemenea, problemele de politică și problemele de afaceri. “

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.