Cum va arata Sony Playstation 5 si cand va fi lansat?

In ultimele zile au circulat stiri conform carora Sony planuieste sa lanseze viitoare consola PlayStation anul acesta. Vestile au fost dezmintite, iar ultimele informatii aparute in presa indica faptul ca Sony intentioneaza sa lanseze mult asteptata generatie nou de consola PlayStation 5 abia in 2020.

Se pare ca PlayStation 5 va fi o consola mult mai scumpa fata de modelele din generatia anterioara, insa si noutatile hardware sunt pe masura.

Una dintre noutatile intersante este reprezentata de renuntarea la HDD-ul clasic pentru stocare si introducerea exclusiva a SSD-urilor care promit viteze de incarcare de pana la 20 de ori mai mari.

Cum va arata PlayStation 5 la interior?
Procesor: AMD Ryzen cu 8 nuclee, din generatia a 3-a cu arhitectura Zen 2 pe 7nm;
Placa video: AMD Radeon Navi cu suport Ray Tracing;
Stocare: SSD pana la 1TB.

In ceea ce priveste capabilitatile grafice, consola PlayStation 5 ofera suport pentru rezolutii 8K. De asemenea va beneficia de sistem audio 3D ce va completa seria de specificatii hardware de top cu care Sony va echipa noua generatie PlayStation.

Multa lume se intreaba daca nu cumva vor exista probleme in ceea ce priveste compatibilitatea jocurilor actuale cu noua generatie PlayStation 5. Sony a anuntat prin intermediul lui Mark Cerny, arhitectul sef, ca jocurile actuale vor fi compatibile cu noua generatie de PlayStation 5.

PlayStation 5 va pastra suportul pentru VR si cel mai probabil ca va arata mult mai bine din toate punctele de vedere. O alta informatie oficiala se refera la faptul ca Sony nu va renunta la suprtul pe disk-uri ale jocurilor, asadar vom putea juca jocuri pe PlayStation 5 atat de pe CD/DVD/Blue-ray cat si de pe Cloud.

Cand va fi lasata noua generatie PlayStation 5?

Nu au fost facute publice informatii referitoare la lansarea noii console Sony insa apropiati ai companiei indica anul 2020 ca an de lansare. Tot ieri au fost vehiculete informatii condorm carora Sony vrea sa obtina exclusivitate 30 zile cand se va lansa GTA VI, iar unii cred ca jocul va fi lansat cam in aceesi perioada cu consola.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.