Review: Tastatura gaming Marvo K627 sub 100 lei

De curand am fost nevoit sa migrez de la ecranul de 15,6 inch al laptop-ului meu Lenovo Legion, la un ecran extern de 23 inch pentru a avea o vizibilitate mai buna in Photoshop si Gaming. Daca tot urma sa folosesc un monitor extern mi-am propus sa transform laptop-ul in Desktop PC, lipsindu-mi din dotare doar tastatura.

Inainte foloseam ocazional kit-ul tastatura + mouse Logitech MK220, Wireless, insa nu m-am obisnuit cu tastatura pentru ca este prea compacta pentru stilul meu de lucru. Asadar, am ajuns sa caut o tastatura pentru noul meu “setup” care trebuia sa indeplineasca 2 conditii esentiale: sa aiba taste iluminate si sa se incadreze intr-un buget de maximum 100 lei.

Initial am ales un model de la Altex, tot Marvo, dar nu mi-au placut tastele care erau prea inalte si zgomotoase. Modelul ales initial si returnat ulterior a fost: Tastatura Gaming MARVO K632, USB, Layout US, negru.

Iata mai jos cele mai importante specificatii tehnice ale lui Marvo K627:

Form factor Full
Tip Gaming
Culoare Negru
Taste numerice Da
Taste 104
Tehnologie Wired
Interfata USB
Lungime cablu 1.8 m
Tastatura mecanica Nu
Palm rest Fara
Layout tastatura US
Iluminata Da
Culoare LED Rainbow

DESIGN

Nu o sa spun nimic despre cutie, ambalare sau alte optiuni pe care le gasesti la tastaturile premium pentru ca nu este cazul, totusi avem o tastatura de 80 lei la care nu conteza in ce vine impachetata ci daca este utila pentru diferite utilizari.

Asadar, avem un pachet standard cu o cutie simpla in care se afla tastatura Marvo K627, o Tastatura gaming foarte buna pentru un utilizator ca mine care are nevoie de iluminare in conditii de lumina scazuta.

Forma tastaturii este clasica fara prea multe indicii ca este destitnata pentru gaming, insa eu o consider mai degraba spre office-multimedia decat spre gaming, insa zona de iluminare rainbow in trei optiuni de nuante te poate duce cu gandul la o tastatura din zona de gaming. Tastatura este ideala pentru utilizatorii de notebook si chiar pentru cei de Desktop/PC, deoarece design-ul compact si profilul slim sunt asemanatoare cu cele pe care le gasim pe echimpamentele portabile.

Tastele sunt iluminate foarte bine in stil backlit, fata de alte tastaturi la care sunt iluminate doar caracterele de pe taste nu si tasta in sine. Tastele lui Marvo K627 sunt iluminate atat de sub, cat si pe margine si pe fiecare caracter in sine ceea ce face ca toate tastele sa fie vizibile intr-un mod placut, fara a deranja ochiul.

Pentru a seta optiunea de culoare pe care o doresti trebuie sa apesi o combinatie de taste formata din Alt + tasta speciala de iluminare aflata intre FN si Ctrl din parte dreapta. Daca vrei sa vezi exact, urmareste imaginea de ma si vei vedea.

Cele 3 nuante de culori din Rainbow-ul tastaturii sunt:

1. Nuanta din trei combinatii de culori care pleaca din stanga de la un galben fad, continua cu un alb rece si se incheie spre tastatura numerica cu un albastru deschis.

2. Nuanta din trei combinatii de culori care incepe cu un verde in partea din stanga si se continua cu o nuanta din spectrul culorii rosu (portocaliu, rosu si roz), incheindu-se in partea dreapta in zona tastaturii numerice cu un albastru inchis.

3. Nuanta din trei combinatii de culori, care incepe din stanga  cu un ros-roziatic, continua cu un abastru intens si se incheie in partea dreapta cu un verde pal spre verde intens.

Desi nu am pus setul de culori in ordinea potrivita, o sa atasez un clip video ca sa va dati seama exact de situatia din “teren”.

Materialul folosit la realizarea lui Marvo K627 este clasicul plastic, dar utilizat destul de bine pentru ca pare o tastatura fina si rezistenta. Greutatea tastaturii este de 583 grame, insa acest aspect nu o sa il gasesti nicaieri pentru ca eu am cantarit-o personal.

Review: Tastatura gaming Marvo K627
Design6.9
Caracteristici6.9
Conectivitate6
Functii7.4
Garantie si Pret6.3
PRO
  • Silentioasa
  • Iluminare Rainbow
  • Pret foarte bun
CONTRA
  • Lipsa iluminare single color
6.7Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
6.0

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.